Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

"Σταυρέτ'κα 2018" από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης

"Σταυρέτ'κα 2018" από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης
"Σταυρέτ'κα 2018" από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης

Το Σωματείο “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης”, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:30, θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια σκιτσογραφίας σε παιδιά από τον Δημήτρη Νικολαϊδη στην Κεντρική Πλατεία Θέρμης, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 07:00, θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης και στις 20:00 στην Πλατεία Θέρμης θα πραγματοποιηθεί χορευτικό αντάμωμα παραδοσιακών συλλόγων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης" προσκαλεί σε χορευτικό αντάμωμα, "Η Παράδοση Ενώνει", φέτος η παράδοση μας ενώνει με την Κρήτη.

Κρήτες Κουρήτες και Τραντέλλενες Πόντιοι Πυρριχιστές, χορευτικά συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων σε πανάρχαιους αρχαϊκούς ρυθμούς, μουσικά όργανα και μελωδίες των προγόνων μας, συναντώνται στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, την Πλατεία Παραμάνα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι σύλλογοι: "Ιδέα Γη", Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης, ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης "Ξαστεριά" Θέρμης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, η Ένωση Ποντίων Δροσιάς - Αττικής, ο Σύλλογος Ποντίων Κ. Σχολαρίου "Ανέβζυγος Αροθυμία" και το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης".

Τέλος, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες: Μπάμπη Ιορδανίδη, Ανδρέα Κουγιουμτζίδη, Γιώργο Ορφανίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Χρήστο Γεωργιάδη, Παναγιώτη Βελονά, Νίκο Γκότσιο και Γιώργο Λαζαρίδη.