Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΠΣΑ: Μαϊμού, εικονική και χωρίς ουσία η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας

ΟΠΣΑ: Μαϊμού, εικονική και χωρίς ουσία η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας
ΟΠΣΑ: Μαϊμού, εικονική και χωρίς ουσία η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, η μεγαλύτερη Ποντιακή Ομοσπονδία στην Αυστραλία όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας. Πριν λίγες μέρες όσον αφορά τη νέα αυτή Ομοσπονδία, η ΔΙΣΥΠΕ, έκανε δεκτό το αίτημα της για εγγραφή σε αυτή.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) αποτελεί ένα εκ των δύο τριτοβάθμιων οργάνων του Ποντιακού χώρου, έχοντας ως μοναδικό μέλος της πλέον την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μια και έχουν αποχωρήσει όλες οι Ποντιακές ομοσπονδίες, από Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη, πρώην Σοβιετική Ένωση, διαφωνώντας για τον τρόπο λειτουργίας της και πολλά άλλα ζητήματα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, έχει ως εξής:

Την παραπληροφόρηση για την θέση της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας σε σχέση με την Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) καταγγείλουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο. Η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ έχει «προσχώρηση» στην ΔΙΣΥΠΕ. Μάλιστα η ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ της 20ης Σεπτεμβρίου 2018 μας επιβεβαιώνει τους λόγους τους οποίους ΦΥΓΑΜΕ από την ΔΙΣΥΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ της 20ης Σεπτεμβρίου 2018: «Σύσσωμο το Διοικητικό́ Συμβούλιο έκανε αποδεκτό́το αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας για προσχώρηση της στην ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε».

Όπως θα αποδείξουμε παρακάτω η ΔΙΣΥΠΕ έχει πέσει σε μία παγίδα πρόχειρα στημένη από ένα άτομο για δικούς του σκοπούς. Το Δ.Σ. της ΔΙΣΥΠΕ έπεσε στην παγίδα με ανοικτά μάτια, για δικούς τους σκοπούς. Η λεγόμενη «Παμποντιακή́ Ομοσπονδία Αυστραλίας» είναι μία ΜΑΪΜΟΥ, εικονική, χωρίς ουσία, χωρίς μέλη.

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσίας Διαχείρισης της πολιτείας της Βικτωρίας Αυστραλίας (Consumer Affairs Victoria), η ίδρυση της «Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας» (‘PanPontian Federation of Australia’) δηλώθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. Γραμματέας ο Παναγιώτης Ιασωνίδης. 

Διεύθυνσή του: το Ελληνικό Κέντρο, 168 Lonsdale Street Melbourne.

Δηλώθηκε η ίδρυση του «σωματείου» «Ποντίων Επαγγελματιών Βικτωρίας» (Pontian Professionals Victoria) στις 26 Μαΐου 2017. Γραμματέας ο Παναγιώτης Ιασωνίδης.

Διεύθυνσή του: το Ελληνικό Κέντρο, 168 Lonsdale Street Melbourne.

Δηλώθηκε η ίδρυση του «σωματείου» « Ένωσης Ποντίων Ματσούκας Μελβούρνης» (Enosi Pontion Matsoukas Melbourne) στις 30 Αυγούστου 2018 (την ίδια ημέρα που ιδρύθηκε η λεγόμενη «Παμποντιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας»). Γραμματέας ο Παναγιώτης Ιασωνίδης. Διεύθυνσή του: το Ελληνικό Κέντρο, 168 Lonsdale Street Melbourne.

Στον 11ο όροφο του Ελληνικού Κέντρου 168 Lonsdale Street Melbourne βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας ITHEA. Διευθυντής της εταιρείας; Ο Παναγιώτης Ιασωνίδης.

Όπως θα έχετε καταλάβει τ'εμέτερον, η δημιουργία της ψευδώνυμης «Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας» είναι προσπάθεια ενός ατόμου να συνεχίσει την διάσπαση των δυνάμεων του Ποντιακού Ελληνισμού στους Αντίποδες και παγκοσμίως.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας – με εννέα σωματεία-μέλη σε Σύδνεϋ, Wollongong, Καμπέρρα, Μελβούρνη, και Αδελαϊδα – είναι ο μοναδικός πραγματικός αντιπροσωπευτικός φορέας του Ποντιακού ελληνισμού της Αυστραλίας.

Το πολιτιστικό, επιμορφωτικό και κοινωνικό έργο των σωματείων-μελών μιλούν από μόνα τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η εκδήλωση της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου για την μαύρη επέτειο του ολοκαυτώματος της Σμύρνης.

Μόνο τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας στο Σύδνεϋ «Ποντοξενιτέας» και «Παναγία Σουμελά» μαζί με τον «Διογένη» του Wollongong έχουν το κύρος να διοργανώσουν εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο κέντρο πολιτικών αποφάσεων της Νέας Νοτίου Ουαλίας: στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο.

Καλό θα έκαναν τα στελέχη της ΔΙΣΥΠΕ να διασταυρώνουν τις πληροφορίες και τις ανακοινώσεις οι οποίες φθάνουν στους υπολογιστές τους.

Όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας: «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Αλλά ένας κούκος μπορεί να φέρει ζημιά.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και τα μέλη της συνεχίζουν το προοδευτικό τους έργο μαζί με τις Ομοσπονδίες Ευρώπης, Αμερικής-Καναδά και χωρών της πρώην ΕΣΣΔ για ένα καλύτερο μέλλον όλων των Ποντίων, όλων των Ελλήνων.

Μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
- Ποντιακή Εστία Μελβούρνης (ΙΔΡ-1976)
- Ποντιακή Αδελφότητα Αδελαϊδα (ΙΔΡ-1957)
- Παναγία Σουμελά Μελβούρνη (ΙΔΡ-1977)
- Ίδρυμα Παναγία Σουμελά (ΙΔΡ-1994)
- Ποντιακός Όμιλος «Ακρίτες» (ΙΔΡ-2012)
- Παναγία Σουμελά Σύδνεϊ (ΙΔΡ-1958)
- Ποντοξενιτέας Σύδνεϊ (ΙΔΡ-1958)
- Ποντιακός Σύλλογος «Διογένης» (ΙΔΡ-1971)
- Ποντιακός Σύλλογος Καμπέρρα (ΙΔΡ-2006)