Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Η αμφισβήτηση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τουρκική φυλλάδα στη Θράκη

Η αμφισβήτηση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τουρκική φυλλάδα στη Θράκη
Η αμφισβήτηση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τουρκική φυλλάδα στη Θράκη

Γράφει η τουρκόψυχη Μπιρλίκ της Θράκης: «Η Ελλάδα ποτέ δεν αφήνει στην τύχη τα περί "Ποντιακής Γενοκτονίας". Καθηγητές και ερευνητές γυρνούν σε διάφορα μέρη της Τουρκίας σαν τουρίστες και συγκεντρώνουν δεδομένα. Ακολούθως τα προσαρμόζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους, χωρίς καμία στήριξη σε ιστορικά έγγραφα, με τις κρατικές-λόμπι δραστηριότητες που ασκούν, εργαζόμενοι με επιμονή τα παρουσιάζουν στον κόσμο εκ του μη όντος»

Δεν πρόκειται απλώς για τουρκική αθλιότητα. Αλλά και για υπέρβαση των νόμων αμφισβητώντας την Ποντιακή Γενοκτονία. Φυσικά, η κυβέρνηση δεν θα στενοχωρήσει τους τουρκόφρονες βουλευτές της και το τουρκικό Προξενείο, μήπως και χάσει ψήφους. Αυτό, ο κ. Κοτζιάς, δεν τον αποκαλεί "διπλωματία της κότας".

Την αφορμή για το ανθελληνικό κείμενο της προξενοφυλλάδας, την έδωσε η είδηση ότι η ποντιακή διάλεκτος αρχίζει να διδάσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Και για κάποιους ανόητους, που έτυχε να έχουν ελληνική υπηκοότητα, τα Ποντιακά είναι διάλεκτος της ελληνικής, δεν είναι άλλη γλώσσα. Για να μη πω ότι είναι η πιο αυθεντική μορφή του αρχαίου της ελληνικής γλώσσας.

Πηγή: Voria

Σχετικά θέματα

- Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο διδάσκει πρώτο παγκοσμίως τα Ποντιακά