Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ευχαριστίες του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Ευχαριστίες του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Ευχαριστίες του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Τις δικές του ευχαριστίες εκφράζει με επιστολή του ο Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μετά το τέλος του 14ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, προς όλους όσους συνετέλεσαν σε μία επιτυχή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στο κατάμεστο στάδιο της Νεάπολης, στην Λάρισα, οι χορευτές και οι χορεύτριες της περιφέρειας ΑΜΘ, παρευρέθησαν στην λαμπρότερη γιορτή του Ποντιακού Ελληνισμού, στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ. Οι 500 σε αριθμό χορευτές των Σωματείων μας ενώνοντας δυνατά τα χέρια τους πέρασαν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας και μας απέδειξαν, για ακόμα μία χρονιά, πως το φεστιβάλ δεν είναι μόνο ένας χορός, αλλά μία συνεύρεση φιλίας, ενότητας, αλληλεγγύης, ομόνοιας, λεβεντιάς και ενότητας. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ευχαριστεί και συγχαίρει από καρδιάς όλους τους χορευτές της περιφέρειας μας, που με την εξαιρετική τους εμφάνιση, χάρισαν μοναδικές στιγμές περηφάνιας και αισιοδοξίας και φυσικά εξύψωσαν το ηθικό όλων των παρευρισκομένων.

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων είναι οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι Αμπρικίδου Δέσποινα, Διαμαντίδου Μαρία, Καλτσίδης Ματθαίος, Κατασίδης Μιχάλης, Κωστελίδης Αναστάσιος, Μιχαηλίδου Σαλώμη, Νικολάου Στέλιος, Πακαταρίδης Χρήστος, Τσουλφίδου Ματίνα, οι οποίοι με την αφοσίωση, τον ζήλο και την υπευθυνότητα που δείχνουν στο δύσκολο έργο που είχαν αναλάβει, πέτυχαν τον άψογο συντονισμό της χορευτικής ομάδας.

Δια του παρόντος, το Δ.Σ του Συνδέσμου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της προετοιμασίας των χορευτών της Περιφέρειας μας για την εμφάνιση τους στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ, μέσα από πρόβες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε Νομό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Μουσικοί, φορείς, εκπρόσωποι των σωματείων, Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου και τον συντονιστή Κωνσταντίνο Χατζημιχαηλίδη, την Χρύσα Μαυρίδου, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, χοροδιδασκάλους και χορευτές της περιοχής μας, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό χορευτικό αποτέλεσμα για την Περιφέρειά μας. Οι μουσικοί διάνθισαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς την χορευτική προετοιμασία των εκατοντάδων συμμετεχόντων από τα σωματεία της περιοχής μας, ενώ φορείς και σύλλογοι ευγενικά παραχώρησαν χώρους για την διεξαγωγή έκαστης πρόβας ανά Νομό.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να απευθύνουμε το μεγάλο μας ευχαριστώ στους παρακάτω ανθρώπους, φορείς και σωματεία ανά Νομό, που χάρη στην σημαντική αρωγή τους, οι χορευτές μας προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στον Νομό Δράμας ευχαριστούμε τους μουσικούς Χρήστος Μωυσιάδη (λύρα) και Φώτη Βαμβακίδη (νταούλι) και τον Νίκο Αφεντούλη για την παραχώρηση του ήχου, αλλά και τον Δήμο Δράμας και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχου αθλητισμού Ιωάννη Καψιμάλη, για την παραχώρηση των γηπέδων, όπου διεξήχθησαν οι πρόβες του Νομού Δράμας. Στον Νομό Καβάλας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες Κυριάκο Ιωακειμίδη και Ιωάννη Παρηγορίδη (τραγούδι), Χρήστο Λεμονίδη και Αναστάσιο Συγγιρίδη (λύρα), Ιωάννη Παπαγιαννίδη (ζουρνά), Αλέξη Σιδηρόπουλο και Τάσο Κεκρίδη (νταούλι) και τον Σάκη Ιωαννίδη για την παραχώρηση ήχου. Επίσης τους τοπικούς φορείς της Καβάλας και ειδικότερα τον Δήμο Παγγαίου και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης για την παραχώρηση Κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου Ελευθερούπολης και τον Δήμο Καβάλας και το 12ο Δημοτικό Σχολείο για την παραχώρηση χώρου στο 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αη – Γιάννη) Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές πρόβες των σωματείων του Νομού Καβάλας.

Για τις πρόβες του Νομού Έβρου, ευχαριστίες στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Εβρου «Αλέξιος Κομνηνός», για την παραχώρηση του χοροδιδασκαλείου, όπου και διεξήχθησαν οι πρόβες του Νομού. Επίσης και στους μουσικούς Παναγιώτη Σιδηρόπουλο (λύρα) Χρήστο Τσεπνίδη και Γιώργο Δαλάτση (νταούλι). Στον νομό Ροδόπης ευχαριστίες στους συλλόγους Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας "Ο Ευξεινος Ποντος" και πολιτισμού και ανάπτυξης Σαπών "Δρω", αλλά και για την φιλοξενία στον Σύλλογο Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά". Επίσης και στους μουσικούς Παναγιώτη Στεφανίδη (λύρα) και Βασίλη Καραγιάννη (νταούλι). Στον Νομό Ξάνθης, ευχαριστίες στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης για την παραχώρηση του χοροδιδασκαλείου για την πραγματοποίηση κάθε πρόβας του Νομού, αλλά και στους καλλιτέχνες Τάσο Πετρόπουλο (λύρα) και Γιώργο Χαραλαμπίδη (νταούλι). Εκφράζουμε την ευχή η αγαστή αυτή συνεργασία μας να έχει διάρκεια στον χρόνο.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απευθύνει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας για την φιλοξενία και την διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Σχετικά θέματα