Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ζητούνται άτομα για την ταινία «Πόντος» στο επόμενο χρονικό διάστημα - Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Ζητούνται άτομα για την ταινία «Πόντος» που θα γυριστεί στην Καστοριά
Ζητούνται άτομα για την ταινία «Πόντος» που θα γυριστεί στην Καστοριά

Πενήντα περίπου άτομα από την περιοχή μας ανταποκρίθηκαν σε πρώτη φάση στο κάλεσμα της παραγωγής, για να συμμετάσχουν στα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πόντος», η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή μας.

Αναφερόμενοι στην ταινία οι υπεύθυνοι επιλογής των ηθοποιών, Νίκος Σφυράκης και Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου, είπαν ότι πρόκειται για μία ταινία εποχής, που αφορά τα 100 χρόνια γενοκτονίας του Πόντου, όπου επί της ουσίας παρακολουθούμε την ιστορία ανθρώπων, καθ’ όλη την διαδικασία του πολέμου, μέχρι να φτάσουν στην κεντρική Ελλάδα.

Η ταινία, όπως ανέφερε στο fonikastorias.gr η κα Αμπατζόγλου, θα γυριστεί εξ ολοκλήρου σε χωριά της περιοχής της Καστοριάς, με ένα μικρό κομμάτι γυρισμάτων στα Γιάννενα και κάποια εσωτερικά γυρίσματα σε σπίτια, στην Κύπρο. Τα γυρίσματα προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου του ίδιου έτους.

Ζητούνται άτομα για την ταινία «Πόντος» στο επόμενο χρονικό διάστημα - Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Όπως είπε η κα Αμπατζόγλου, πρόκειται για μία αρκετά φιλόδοξη παραγωγή, με δύσκολα τεχνικά πράγματα, με συνεργάτες που εξειδικεύονται σε special effe και με συμμετοχή μεγάλων γνωστών ονομάτων ηθοποιών, τους οποίους δεν θέλησε ακόμη να κατονομάσει.

Σχετικά με την συμμετοχή στην ταινία ατόμων από την περιοχή μας, τόνισε, ότι σε πρώτη φάση είναι η εξεύρεση 60 ανδρών ηλικίας 25 έως 55 ετών, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των 30 ατόμων. Αυτοί θα κάνουν τους στρατιώτες και τους αντάρτες και θα χρειαστούν περισσότερες πρόβες ώστε να μάθουν σκηνική πάλη, ιππασία κ.α. και για τον λόγο αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτό, όπως είπε.

Συνολικά θα συμμετάσχουν στα γυρίσματα της ταινίας από την περιοχή μας, ως κομπάρσοι, βοηθητικοί και σε μικρότερους ρόλους, 800 περίπου άτομα και για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι επιλογής, θα επισκεφτούν και πάλι την Καστοριά τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η ταινία αναμένεται να βγει στην αίθουσες των κινηματογράφων στα τέλη Δεκεμβρίου της επόμενης χρονιάς.


Σχετικά θέματα