Ποντιακές συνταγές: Μαυρολάχανα με φασούλια |
Μία αμιγώς Ποντιακή συνταγή παρουσιάζει η κ. Ρούλα Ατματζίδου στο Κρυονέρι του Λαγκαδά.
Τα υλικά μας:
- Λάδι
- Κύβοι λαχανικών
- Καυτερή πιπεριά
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Κρεμμύδι με σκόρδο
- Αλεύρι καλαμποκιού
- Κρεμμύδι
- Χυμός ντομάτας
- Φασόλια
- Λάχανο (μαύρο)
Βράζουμε για 30 λεπτά τα φασόλια και το μαύρο λάχανο το οποίο και ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, τους κύβους λαχανικών, την καυτερή πιπεριά, το λάδι και το νερό. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.
Κατόπιν σωτάρουμε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε και την πάπρικα και ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Κατόπιν το ρίχνουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο και περιμένουμε άλλα πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Πηγή: Με την κουζίνα