Φούστουρον με καβουρμά | Ποντιακές συνταγές |
Τι χρειαζόμαστε
- 4-5 αυγά
- 200 γραμμάρια καβουρμά
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον καβουρμά κομμένο σε κομματάκια, για περίπου 3-4 λεπτά, ανακταεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε με αναδευτήρι τα αυγά μαζί με λίγο πιπέρι.
ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τον καβουρμά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πήξουν σαν ομελέτα και να ψηθούν από τη μία πλευρά.
Γυρίζουμε την ομελέτα-φούστουρον με σπάτουλα για να ψηθεί ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά.
Μόλις ψηθεί το φούστουρον, το βγάζουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένα μαϊντανό.
* Συνταγή από την ''Ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη''.