Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η Ποντιακή παράσταση "Γόβα Παρθένα" παρουσιάζεται στην Έδεσσα

Η Ποντιακή παράσταση "Γόβα Παρθένα" παρουσιάζεται στην Έδεσσα
Η Ποντιακή παράσταση "Γόβα Παρθένα" παρουσιάζεται στην Έδεσσα

Η Ποντιακή θεατρική παράσταση “Γόβα Παρθένα” με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της στίγμα και γραμμένη στην Ποντιακή διάλεκτο, θα παρουσιαστεί στην Έδεσσα στην αίθουσα νομαρχίας Π.Ε. Πέλλας την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 στις 8:30 μ.μ. με στόχο να αποσπάσει όχι μόνο το γέλιο που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μιας και πρόκειται για κωμωδία, αλλά και τον ενθουσιασμό των θεατών.

Τα κείμενα της συγκεκριμένης παράστασης έχει γράψει ο κ. Δημήτρης Πιπερίδης.

Στο έργο παίζουν οι ηθοποιοί: Tάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Έρρικα Νικολαΐδου, Ίνα Τσικοπούλου, Βαγγέλης Ηλιάδης, Γιάννης Ξενιτόπουλος και special guest ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Σχετικά με την υπόθεση του έργου

Η δαιμόνια πόντια γριά Παρθένα (την οποία υποδύεται φυσικά ο Αλέξης Παρχαρίδης) παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά του οίκου «ευεξίας», που διατηρεί, με τον διευθυντή Μισέλ (Τρύφων Σαμαράς). Ο Μισέλ, μαζί με τη γραμματέα του (Έρρικα Νικολαΐδου) και τη σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου) έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της Παρθένας, τον Ζορμπά του έρωτα, τον Χάμπο (τον οποίο υποδύεται ο Τάκης Βαμβακίδης). Στην ιστορία εμπλέκονται και δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) που θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι της αθώας ακολασίας!

Το συγκεκριμένο θεατρικό σχήμα έχει παρουσιάσει στην Δράμα και την επιτυχημένη παράσταση «Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα» και είναι μία καλλιτενική ομάδα προφανώς έχει δέσει και της οποίας τα μέλη συνεργάζονται πολύ καλά στην σκηνή και που πέραν των άλλων επιδιώκει το άκουσμα της ποντιακής διαλέκτου όσο γίνεται περισσότερο με προφανή σκοπό την διατήρησή και την διάδοσή της.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης ποντιακής καταγωγής. Ο γνωστός κομμωτής που έχει πολλές φορές εμφανιστεί σε ρόλο ηθοποιού, Τρύφωνας Σαμαράς εμφανίζεται σε ρόλο διευθυντή και έρχεται να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα σε μια παράσταση που εκτυλίσσεται με βάση την Ποντιακή Διάλεκτο χωρίς ο ίδιος να είναι ποντιακής καταγωγής… τα υπόλοιπα βέβαια μπορείτε να τα δείτε στην παράσταση.

Διοργάνωση: Εδεσσαϊκός Κόσμος, Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας "Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"

Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos.gr

Σχετικά θέματα