Γαβουρεμένας πατάτας | Ποντιακές συνταγές |
Υλικά
3 - 4 μέτριες πατάτες
2 - 3 μέτριες ντομάτες
1 κρεμμύδι μέτριο
3 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- κλωναράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό, έως ότου μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε, το ψιλοκόβουμε και τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει.
Ρίχνουμε τα κομματάκια πατάτας και τα σοτάρουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.
Αν θέλουμε πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο.
* Συνταγή από την ''Ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη''.