Κορκότον με γιαούρτι | Ποντιακές συνταγές |
Υλικά
- 2 φλιτζάνια κορκότον φούρνικον
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 4-5 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- κλωναράκια φρέσκου δυόσμου
Τι κάνουμε
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το κορκότον και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου φουσκώσει.
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο λίγο λίγο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά.
Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κορκότον συνοδεύοντας το με το γιαούρτι και γαρνίροντας με κλωναράκια φρέσκου δυόσμου.
* Συνταγή από την ''Ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη''.
* Συνταγή από την ''Ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη''.