Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Άργος: Οι Πόντιοι μίλησαν με υπερηφάνεια για τον τόπο τους και την διατροφή τους

Άργος: Οι Πόντιοι μίλησαν με υπερηφάνεια για τον τόπο τους και την διατροφή τους
Άργος: Οι Πόντιοι μίλησαν με υπερηφάνεια για τον τόπο τους και την διατροφή τους

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 μετά από πρόσκληση του Ποντιακού Συλλόγου Αργολίδας τα τμήματα μαγειρικής της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου συμμετείχαν εθελοντικά στην εκδήλωση με θέμα «Οι Πόντιοι μιλούν για την κουζίνα τους».

Στην εκδήλωση παρασκευάσθηκαν και παρουσιάσθηκαν συνταγές και εδέσματα της ποντιακής κουζίνας με τον καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης κ. Λεμπετζή Κων/νο και τους δευτεροετείς μαθητές της σχολής Μιχαλοπούλου Αικατερίνη και Καραβίδα Ηλία.

Άργος: Οι Πόντιοι μίλησαν με υπερηφάνεια για τον τόπο τους και την διατροφή τους

Οι παρευρισκόμενοι και καλεσμένοι της εκδήλωσης εντυπωσιάστηκαν με την παρουσία της σχολής αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις των εδεσμάτων που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πραγματοποιήθηκαν με καθοδήγηση και συμβουλευτική των ποντίων συμπολιτών τους όπου και εκπαίδευσαν τους μαθητές και τον καθηγητή στα βασικά σημεία αυτής της κουζίνας.

Η ποντιακή κουζίνα που στην περιοχή μας δεν είναι ευρέως γνωστή εξέπληξε ευχάριστα κυρίως δε με την χρήση των πρώτων υλών που στηρίζεται στα δημητριακά (σιτάρι πλιγούρι), γαλακτοκομικά όξινα (ξινόγαλο) και τα άγρια χόρτα.


Ουσιαστικά η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα χρησιμοποιεί απλά συστατικά χωρίς μεγάλη επεξεργασία και συνδυάζει με σοφία υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη.