Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Νέες δηλώσεις: προσπαθεί να τα "γυρίσει" ο Δ. Καιρίδης και δηλώνει: είμαι Πόντιος

Νέες δηλώσεις: προσπαθεί να τα "γυρίσει" ο Δ. Καιρίδης και δηλώνει: είμαι Πόντιος
Νέες δηλώσεις: προσπαθεί να τα "γυρίσει" ο Δ. Καιρίδης και δηλώνει: είμαι Πόντιος

Σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο 98,4.

Να θυμίσουμε ότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης, είχε δηλώσει:

...ότι οι Έλληνες έχουμε υπάρξει θύματα Εθνοκαθάρσεων και Γενοκτονιών. Έχουμε και ένα πολλαπλασιασμό των Γενοκτονιών, και μία Γενοκτολογία και Γενοκτολαγνεία, που δεν την είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του 80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και στη συνέχεια η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά, τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα, σε Γενοκτονία...

Λέει λοιπόν πάνω στη ροή της συνέντευξης:

...τώρα ως προς τους Πόντιους, επειδή είμαι Πόντιος, αυτό που αναφέρω και στο συγκεκριμένο βίντεο, απόσπασμα βίντεο της τρίωρης διάλεξης, από τη διάλεξη "Μύθοι και αλήθειες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής", αναφέρομαι απολύτως στα τραγικά - δραματικά γεγονότα της εξόντωσης των Ελλήνων Ποντίων της Μαύρης Θάλασσας, στα γεγονότα περιλαμβάνω και τους δικούς μου προγόνους φυσικά, αλλά ερωτώ και ομιλώ για την πολιτική χρήση της ιστορίας και γιατί άργησε τόσο η αναγνώριση της Γενοκτονίας, το 1994 μόλις η Ελληνική Βουλή, τις καριέρες στήθηκαν, ενδεχομένως, από την πολιτική εκμετάλλευση, γιατί το πολιτικό σύστημα, λειτούργησε με το συγκεκριμένο τρόπο, τι έχει κάνει έκτοτε και πως χτίζεται μία ιστορία, μύθος όχι με την έννοια ότι δεν είναι το πραγματικό γεγονός, εξάλλου στο ίδιο το βίντεο αναφέρομαι επί λέξη στα δραματικά & τραγικά γεγονότα της εξόντωσης των Ποντίων (στο σημείο αυτό τον διακόπτει ο δημοσιογράφος υπενθυμίζοντας του ότι λέει ότι ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας το 80' για πολύ συγκεκριμένους λόγους αποφασίζει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων του Πόντου σε Γενοκτονία).

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του Δημήτρης Καιρίδης, λέει: λοιπόν η Γενοκτονία, εμείς οι επιστήμονες, ξέρουμε ότι είναι μία νομική έννοια, με μία διεθνή σύμβαση εναντίον της Γενοκτονίας μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχει πολιτική χρήση της Γενοκτονίας από πολλούς, βλέπετε σήμερα τη διαμάχη που γίνεται με την Αρμενική Γενοκτονία, και τη διαμάχη Γαλλίας - Τουρκίας. Εμείς οι επιστήμονες, όχι οι πολιτικοί, με την ιδιότητα του επιστήμονα, πρέπει να μιλάμε την γλώσσα της επιστήμης και της επιστημονικής μας αλήθειας και να αναρωτιόμαστε και να προβληματιζόμαστε για τα πάντα χωρίς παρωπίδες και χωρίς το άγχος να δώσουμε εξηγήσεις στην όποια κοινή γνώμη. Σας λέω όμως μια που το θέτεται ότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν αναγνωρίστηκε ούτε το 84', ούτε το 74'. Αναγνωρίστηκε το 94' για συγκεκριμένους λόγους και μέσα σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο. Σε αυτό αναφέρομαι. Αλλά το βίντεο δυστυχώς είναι κομμένο και ραμμένο και δεν επεκτείνεται, για να δώσει στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να καταλάβει τι λέω και έτσι να δημιουργείται η εντύπωση ότι εγώ αρνούμαι την εξόντωση.

Αυτά λοιπόν δήλωσε σήμερα το πρωί προσπαθώντας να ανασκευάσει τα όσα είπε πέρυσι.

Εμείς στο e-Pontos, είδαμε όλη την τρίωρη τοποθέτηση του καθηγητή (πριν κατεβάσει τα βίντεο που ο ίδιος δήλωσε ότι ανάρτησε). Πουθενά αλλού δεν αναφέρεται στο θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην έναρξη λοιπόν αυτής της εκδήλωσης, δηλώνει ότι θα εκδώσει ένα βιβλίο με 100 περίπου μύθους της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τους οποίους βαυκαλιζόμαστε εμείς οι Έλληνες και αναπαράγουν οι δημοσιογράφοι (τους οποίους και αποκαλεί τεμπέληδες).

Λέει, και κλείνουμε με αυτό: τους γείτονες δεν τους επιλέγεις (σ.σ. εννοώντας την Τουρκία).

Του υπενθυμίζουμε ότι επιλέγεις όμως αυτούς που θα σε εκπροσωπούν! Και εκεί την έχουμε πατήσει, ουκ ολίγες φορές!

Θεόφιλος Κωτσίδης

ΥΓ: Μπορείτε να διαβάσετε, να ακούσετε και να κρίνετε.

ΥΓ1: Αν ΑΛΛΑ εννοεί, και ΑΛΛΑ λέει, λυπούμαστε αλλά είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου!

ΥΓ2: Όλη η συνέντευξη εδώ.

Σχετικά θέματα