Η “Γενοκτονία” της ιστορικής μας μνήμης στο Ευρωκοινοβούλιο |
Όταν Έλληνες ευρωβουλευτές δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για ένα ψήφισμα που έχει να κάνει με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, σημαίνει ότι η κατάστασή μας είναι πάρα πολύ σοβαρή…
Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να παραθέσουμε τις απόψεις των μεν και των δε οι οποίοι “μάχονται” με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Είναι περιττό… Όπως όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το δικό τους είναι απογοητευτικό.
Δεν χρειαζόταν βέβαια η φαρσοκωμωδία με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ,από την ψηφοφορία του οποίου απείχαν οι 20 από τους 27 Έλληνες ευρωβουλευτές, για να καταλάβουμε ότι δεν πάμε καλά. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι η λιγότερο προβεβλημένη στον κόσμο. Η πιο “άγνωστη”. Δική μας είναι η ευθύνη γι΄ αυτό.
Οι Αρμένιοι τη δική τους Γενοκτονία την έχουν πάντα σε πρώτο πλάνο, με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Βιβλία, κινηματογραφικές παραγωγές πολύ επιτυχημένες, αξιοποίηση όλων των γνωστών και επιτυχημένων Αρμενίων του πλανήτη και πίεση με κάθε τρόπο για να αναγνωριστεί το τουρκικό έγκλημα. Η Αρμενία φέρνει διαρκώς σε δύσκολη θέση την Τουρκία η οποία αναγκάζεται να ανοίγει μέτωπα με χώρες της Δύσης που αναγνώρισαν ή συζητούν σοβαρά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Τελευταίο μέτωπο, αυτό με την Ιταλία.
Εμείς τι ακριβώς έχουμε κάνει για να κάνουμε γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη τη Γενοκτονία των Ποντίων; Μεμονωμένες προσπάθειες ανθρώπων που παλεύουν να μεταφέρουν το μήνυμα όχι στο εξωτερικό αλλά στις δικές μας νέες γενιές! Γιατί φοβόμαστε πως μόνο στις οικογένειες των Ποντίων τα παιδιά μαθαίνουν ακόμη για το έγκλημα των Τούρκων.
Η αιτία όλως αυτών αποδίδεται στο χρόνιο νόσημα που μας ταλαιπωρεί. Στο διχασμό που πάντα μας καταστρέφει. Στη διχόνοια από την οποία πολλές φορές πάθαμε τα χειρότερα αλλά δεν μάθαμε ποτέ το παραμικρό. Στην άποψη που έχει επικρατήσει και λέει ότι “για οτιδήποτε κάνω, κάτι πρέπει να κερδίσω”. Ακόμη κι αν αυτό έχει να κάνει με την ίδια την ιστορική μας μνήμη.
Πηγή: Militaire