Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Κ. Φωτιάδης: στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουμε να μην τιμήσουμε τους 353.000 νεκρούς μας όλοι μαζί

Κ. Φωτιάδης: στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουμε να μην τιμήσουμε τους 353.000 νεκρούς μας όλοι μαζί
Κ. Φωτιάδης: στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουμε να μην τιμήσουμε τους 353.000 νεκρούς μας όλοι μαζί

Με μία παρέμβαση ελάχιστες μέρες πριν τη 19η Μαΐου και ενώ όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο ομ. καθηγητής Ιστορίας, κάνει την ύστατη έκκληση για κοινή εκδήλωση Μνήμης των Ποντιακών φορέων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι μία από τις σημαντικότερες αιτίες για την οποία παραιτήθηκε το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕ τον Μάιο του 2017, ήταν γιατί η παρούσα διοίκηση της ΠΟΕ, αρνούνταν πεισματικά να πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση Μνήμης με την ΠΟΠΣ.

Στην παρέμβαση του ο κ. Φωτιάδης, σημειώνει:

Αγαπητή μου συμπατριώτες, Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Πέστε μου επίσης έναν λόγο που στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουμε να μην τιμήσουμε τους 353.000 νεκρούς μας όλοι μαζί; Ύστατη έκκληση. Ανακωχή. Παραμερίστε για μία ημέρα, αφιερώνοντας την στους αδικοχαμένους νεκρούς, όπως έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες με τους αντιπάλους τους, για να θάψουν τα εκατέρωθεν θύματα. Διαφορετικά, Θα μας κυνηγούς οι Ερινύες. Θα μας κυνηγούν οι Καπετανίδης, Ακριτίδης, Κωφίδης, ο Ευκλείδης ο Κοτσά Αναστάς και οι χιλιάδες αθώοι δολοφονημένοι και εξόριστοι της γης του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Μπαίνω μπροστά σε αυτήν την πρωτοβουλία, αποδεχόμενος ο ίδιος προσωπικά όλες τις ευθύνες, όλες τις αρνητικές συνέπειες και όλες τις εκατέρωθεν δικαιολογίες και τα παράπονα των διοικούντων της Ομοσπονδίες μας, για να προλάβω το ανοσιούργημα της διάσπασης.

Οι νεκροί μας ζητάν δικαίωση. Η Γενοκτονία είναι εδώ μπροστά μας, το παρελθόν μας είναι παρόν και το μέλλον μας κλείνει το μάτι. Η ώρα έφτασε. Από την Κύπρο ο Βάσος Λυσαρίδης μας συμβουλεύει ότι πιο οδυνηρή και από τη μεγαλύτερη τραγωδία είναι η απάθεια στην αντιμετώπιση της και η αδράνεια των παθόντων και των επιγόνων. Γι αυτό δικαιούμαι μαζί του να ανακράξω: Καταραμένοι να παραμείνουμε στην αδιάστατη αιωνιότητα, αν ξεχάσουμε τις κραυγές των νηπίων, τους ρόγχους των απαγχονισμένων και τις πατημασιές των πεταλωμένων, των ανίκητο πόνο των βιασθέντων.

Είναι η πρώτη ανοιχτή καταγγελία μου απέναντι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, γιατί πιστεύω ότι οι μικρο εγωισμοί και οι άλλες ανούσιες δικαιολογίες δεν έχουν θέση τη ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ της τιμής των νεκρών μας με τη συμπλήρωση των εκατόν χρόνων. Σταθείτε στο ύψος σας, γιατί διαφορετικά δεν έχετε λόγο ύπαρξης μετά την 19η Μαΐου 2019.

Σχετικά θέματα

- Ηχηρή παραίτηση - βόμβα στην ΠΟΕ - Ποιοι παραιτούνται και γιατί