Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Εκδηλώσεις τιμής της Παναγίας Σουμελά στο Ριζαριό Τρικάλων

Εκδηλώσεις τιμής της Παναγίας Σουμελά στο Ριζαριό Τρικάλων
Εκδηλώσεις τιμής της Παναγίας Σουμελά στο Ριζαριό Τρικάλων

Εδώ και τέσσερα χρόνια στην ενορία Αγίου Χαραλάμπους στο Ριζαριό βρίσκεται και τιμάται αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας Σουμελά. Έτσι λοιπόν και φέτος θα γίνουν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε για τα εθνικά μας θέματα θα ήταν εγκληματικό για την ιστορική μας αυτοσυνειδησία να λησμονήσουμε των ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από την πατρίδα τους μετά από 3000 χιλιάδες χρόνια.

Το Σάββατο λοιπόν 18 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα στο Ριζαριό Τρικάλων θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης καί Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Εν συνεχεία Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Σουμελά» με αρτοκλασία, Θείο Κήρυγμα στην Πλατεία της συνοικίας και το ύψωμα.

Μετά το πέρας θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο εκδήλωση, προς τιμήν της Παναγίας, από τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας. Ας βρεθούμε όλοι εκεί για να τιμήσουμε την Παναγιά μας αλλά και την ιστορία μας.

Πηγή: Trikala Idees