Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Γενοκτονίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων στην Ευρώπη

Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Γενοκτονίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων στην Ευρώπη
Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Γενοκτονίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων στην Ευρώπη

Μία επιστολή προς δημοσίευση, μας έστειλε το μέλος της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ, Δημήτριος Κωνσταντινίδης. Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με τον Δ. Κωνσταντινίδη, έχει ως σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια των πεπραγμένων της Επιτροπής αλλά και των αθέμιτων ενεργειών του Προέδρου της ΟΣΕΠΕ Ανέστη Οσιπίδη.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Προβληματιστήκαμε πολύ σαν Διαρκής Επιτροπή Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ αν θα έπρεπε να απευθύνουμε στην κρίση σας, αυτήν μας την ανοιχτή επιστολή για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα των γεγονότων και όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πληροφορηθείτε για τα όσα σημαντικά έγιναν στο παρελθόν και πρόκειται ακόμη να γίνουν. Διότι σαν Διαρκής Επιτροπή Γενοκτονίας δεν θα σταματήσουμε τις δράσεις μας μέχρι το πέρας του επετειακού 2019 και δεν επιθυμούμε καθόλου να επαναληφθούν οι πολύ δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος στις οποίες κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρός μας Ανέστης Οσιπίδης. 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και σημαντικές συνάμα όσον αφορά στο θέμα του οργανωμένου χώρου μας και της λειτουργίας αυτού για την πολυπόθητη αναγνώριση της Γενοκτονίας και πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και όχι να εμποδιζόμαστε με τρόπο που δεν μας αρμόζει. 

Τονίζω ότι είμαστε ικανότατοι να πετύχουμε τα μεγάλα και τρανά και να αποφύγουμε τις καταστροφικές ενέργειες για να δικαιωθούν οι αδικοχαμένοι πρόγονοί μας αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπίες και ήθος. Το ότι μπορούμε πολλά αποδεικνύουν και οι καλοπροετοιμασμένες προσπάθειες της Επιτροπής μας, που αναφέρονται στην επιστολή μας, αλλά παρεμποδίστηκαν και δεν είχαν την προγραμματισμένη διάσταση επιτυχίας, που θα μας άνοιγαν ανεκτίμητους δρόμους στις όλες μας προσπάθειες της αναγνώρισης και όχι μόνο. 

Εμείς σαν Επιτροπή είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε λύση που θα μας οδηγήσει σε ένα κλίμα σύνεσης και δημιουργικής συνεργασίας (το τονίζαμε διαρκώς αλλά δεν εισακουστήκαμε). 

Η ανοιχτή επιστολή θα σταλθεί σε όλα τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας αλλά και συλλόγους μας (από όσους βέβαια έχουμε έγκυρες ηλεκτρονικές διευθύνσεις) διότι η κακόβουλη δυσφήμισή μας, σαν Επιτροπή, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν μπορούμε πλέον να σιωπήσουμε. 

Σας ευχόμαστε να έχετε καλές και ξεκούραστες καλοκαιρινές ημέρες. 

Με εκτίμηση και ειλικρινές αγωνιστικό πνεύμα για τα δίκαια των Προγόνων μας. 

Δημήτρης Κωνσταντινίδης 

Για την Διαρκή Επιτροπή Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ


Σχετικά θέματα