Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Τριήμερο δράσης και δρώμενων για τον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»

Τριήμερο δράσης και δρώμενων για τον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»
Τριήμερο δράσης και δρώμενων για τον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»

Ο Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» συμμετέχει στο φεστιβάλ του Δήμου Λαυρεωτικής "ΘΟΡΙΚΙΑ 2019" με ένα τριήμερο εκδηλώσεων από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, παρουσιάζει στις 8:45 μ.μ. εκδήλωση με τίτλο "Το χρονολόγιο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τη Νομική αυτονόμηση του όρου το 1948".

Παράθεση του Ιστορικού της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, πλαισιωμένη από οπτικοακουστικό υλικό, ανάγνωση μαρτυριών και παραδοσιακά άσματα του Πόντου. Ειδική μνεία στον νομικό Raphael Lemkin, θεμελιωτή του όρου «Γενοκτονία».

Επιμέλεια - παρουσίαση: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Ενορχήστρωση μουσικών έργων και Διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης. Συνοδεύει ορχήστρα μουσικής δωματίου.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 παρουσιάζει στις 8:45 μ.μ. εκδήλωση με τίτλο «Αχ! Πατρίδα μ’ - Πατρίδα μ’» με δρώμενο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου του Ηλία Τ. Υφαντίδη.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στις 8:45 μ.μ., κλείνει το τριήμερο εκδηλώσεων με το δρώμενο «...και συνεχίζουμε!», του Ηλία Τ. Υφαντίδη.

Έναν αιώνα μετά από την δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και είμαστε εδώ! και συνεχίζουμε! Πατώντας τον πόδα μας στη γη και με το βλέμμα μας ψηλά στον ουρανό ατενίζουμε το μέλλον, νουθετώντας και προσκαλώντας τις επόμενες γενιές να σταθούν στο ύψος τους! Κρατώντας σφιχτά και ουσιαστικά ο ένας το χέρι του άλλου, αφηνόμαστε στη ρίζα μας και στο κάλεσμα της Ιστορίας!