Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν στο 27ο Ποντιακό Παραδοσιακό πανηγύρι

Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν στο 27ο Ποντιακό Παραδοσιακό πανηγύρι
Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν στο 27ο Ποντιακό Παραδοσιακό πανηγύρι 

Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν, στο διήμερο επετειακό 27ο Ποντιακό παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019.

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και παλιοί, μέλη, φίλοι, εθελοντές, θαμώνες όλοι με κέφι, με χαρά, με αισιοδοξία, με καλή διάθεση συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το διήμερο.

Δύο βραδιές με μοναδικές αλλά και ιδιαίτερες στιγμές κεφιού και ενός δυναμικού γλεντιού έζησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτοικοι της Κατερίνης, της Πιερίας και όχι μόνο. Η προσέλευση του κόσμου για άλλη μια φορά πολύ μεγάλη κατέκλυσε κάθε γωνιά του χώρου διεξαγωγής, ξεπερνώντας κάθε δυνατή προσδοκία.

Ο Ποντιακός χορός και η μουσική θριάμβευσαν, ενώ οι πολιτιστικές δραστηριότητες ήταν στο επίκεντρο των γεγονότων.

Οι παρευρισκόμενοι από την πόλη της Κατερίνης, την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το εξωτερικό, γλέντησαν με την ψυχή τους, δικαιώνοντας για ακόμα μια χρονιά την απόφαση της διοίκησης για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο όμορφου για όλους, ετήσιου ραντεβού ανανεώνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση υλοποίησης για το 2020.

Ξεχωριστή, ιδιαίτερα θερμή αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή της νεολαίας του συλλόγου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας, των εκδηλώσεων.

Επίσης και νεολαία από γειτονικές περιοχές βρέθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του διημέρου και πολλές φορές κατέκλυσαν το χώρο με χορό, κέφι και ενθουσιασμό αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες όχι ξέρουν μόνο να γλεντούν αλλά και να μεταλαμπαδεύουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις στη νέα γενιά πράγμα πολύ σημαντικό για την μελλοντική ύπαρξη, υπόσταση και λειτουργία της κοινωνίας μας αλλά και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο ολόκληρου του Ελληνισμού, ιδιαίτερα του Ποντιακού, που τόσο λάτρεψαν και εξακολουθούν να λατρεύουν οι Πόντιοι.

Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν στο 27ο Ποντιακό Παραδοσιακό πανηγύρι

Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά τμήματα της «Παναγίας Σουμελά», που παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο παραδοσιακούς χορούς περιοχών του Πόντου καθώς και ο αδελφοποιημένος σύλλογος «Οι Σταυραετοί» που παρουσίασαν με λαμπρό τρόπο κρητικούς χορούς.

Φυσικά, το πολυμελές καλλιτεχνικό επιτελείο του Συλλόγου καθώς και ο γνωστός σε όλους τραγουδιστής Κώστας Θεοδοσιάδης ξεσήκωσαν τα πλήθη που διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Στη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς τιμήθηκε ο πολυετής πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κασιμίδης Αριστείδης για την προσφορά του στο σύλλογο και την αγάπη του στο ποντιακό στοιχείο και παράδοση.

Χορευτικά τμήματα της «Παναγίας Σουμελά», παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο παραδοσιακούς χορούς περιοχών του Πόντου.

Η βραδιά συνεχίσθηκε και κορυφώθηκε σε ένα μαραθώνιο ποντιακό γλέντι, στο οποίο η συμμετοχή όλου του κόσμου ήταν μεγάλη, παρ’ όλα αυτά όμως την παράσταση έκλεψε, για άλλη μια φορά, ο παλμός και η έντονη παρουσία της νεολαίας. Το καλλιτεχνικό δυναμικό του συλλόγου ανέλαβε δράση δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό και ο γνωστός σε όλους Πόντιος τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης.

Ο εκθεσιακός χώρος λειτούργησε και πάλι με ιδιαίτερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό στίγμα, αφού εκτός του συλλόγου, με την έκθεση βιβλίου και τα αναμνηστικά είδη, συμμετείχαν ο Ι.Ν. Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου, ο σύλλογος προστασίας παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».