Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σύδνεϋ

Το Ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σύδνεϋ
Το Ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σύδνεϋ

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ γεμάτες για την Αδελφότητα «Ποντοξενιτέας» του Σύδνεϋ. Τα χορευτικά του συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο 6οπανηγύρι Let’s Go Greek Parramatta, της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο 26ο λαογραφικό φεστιβάλ Ελληνο-Σερβικής Φιλίας, στο κοινοτικό κέντρο της Σερβικής Ενορίας Αγίου Στεφάνου Plumpton.

Ο «Ποντοξενιτέας» εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Παρραμάττα και στους διοργανωτές του πανηγυριού για την πρόσκληση συμμετοχής όπως επίσης και στους διοργανωτές του πανορθοδόξου λαογραφικού φεστιβάλ στην Σερβική εκκλησία. «Ήταν τιμή μας να εκπροσωπήσουμε τον Ποντιακό ελληνισμό σε δύο κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις», δήλωσε η πρόεδρος κ. Μαρία Άνθονυ.

Το Ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σιδνεϊ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ποντοξενιτέα» ευχαρίστησε, επίσης, τις χοροδιδασκάλισες κ. Σοφία Καρατάσα και κ. Αλεξάνδρα Παπουλίδου καθώς και όλους τους χορευτές που έκαναν υπερήφανο το σύλλογο για άλλη μία φορά. «Τέτοιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών πρόβας και εθελοντικής προσπάθειας. Τα μέλη και οι φίλοι του «Ποντοξενιτέα» εκτιμούν πάρα πολύ όλες τις προσπάθειές τους», αναφέρουν σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος.

Πηγή: Kosmos