Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Τάκης Βαμβακίδης: Ο πρωταγωνιστής του «Κόκκινου Ποταμιού» στο "Τώρα... Ό,τι Συμβαίνει"

Τάκης Βαμβακίδης: Ο πρωταγωνιστής του «Κόκκινου Ποταμιού» στο "Τώρα... Ό,τι Συμβαίνει"
Τάκης Βαμβακίδης: Ο πρωταγωνιστής του «Κόκκινου Ποταμιού» στο "Τώρα... Ό,τι Συμβαίνει"

Καλεσμένος στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει με τη Φαίη Μαυραγάνη ήταν το πρωί της Κυριακής ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο οποίος υποδύεται τον Γεώργιο Παυλίδη, πατέρα του κεντρικού ήρωα Μίλτου Παυλίδη, στη σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

Μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη, ο Τάκης Βαμβακίδης αποκάλυψε πως μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια ποντιακής καταγωγής πολλές από τις ιστορίες που ξεδιπλώνονται στην πλοκή της σειράς του είναι ιδιαίτερα οικείες.

«Θυμάμαι πολλές συγκλονιστικές ιστορίες που μου είχαν πει οι δικοί μου από τα χρόνια του διωγμού, τις οποίες τώρα συναντώ στο σενάριο (…). Όταν είναι οι εικόνες και οι σκηνές θετικές νιώθω χαρά και περηφάνεια. Όταν το σενάριο ζωντανεύει σκηνές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια των παππούδων μου και των ανθρώπων γενικότερα, τότε η πίκρα και η οργή είναι ένα άλλο συναίσθημα», είπε. Όπως διηγήθηκε «Ο παππούς μου, που ήταν και ψάλτης στην εκκλησία, μου είχε πει το συγκλονιστικό πως έπαιρναν τα παιδιά κάποιοι άνθρωποι που δεν ήταν άνθρωποι, τα βάζαν σε σαπιοκάραβα πήγαιναν στο βάθος και γύριζαν τα καραβάκια άδεια… Ή έρχονταν γυναικόπαιδα στην εκκλησία, έβαζαν ξερά ξύλα γύρω-γύρω, δίναν φωτιά και καίγονταν… Αυτό δεν είναι καν πόλεμος»

Μιλώντας για τη σκηνή ξυλοδαρμού Ελλήνων από Τούρκους, αποκάλυψε μια εξέλιξη της ιστορίας: «Θα ακολουθήσει και άλλος ξυλοδαρμός. Προκαλείται και αναπηρία του βουλευτή Γεωργίου Παυλίδη. Δεν είναι καν σενάριο φαντασίας, βασίζεται σε μια πραγματικότητα». Όπως τόνισε μιλώντας για τη δημιουργία της σειράς που μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου: « Η σειρά συνάντησε έναν Μανούσο Μανουσάκη σχεδόν επαναστατημένο να υπηρετήσει μια ιστορική στιγμή».

Ο Τάκης Βαμβακίδης μίλησε με συγκίνηση για τη θερμή υποδοχή που είχε η σειρά από τους τηλεθεατές. «Η Κυριακή έγινε μια γιορτή, όχι με την έννοια της χαράς και της ξενοιασιάς πως περνάμε ωραία, αλλά μια γιορτή ανάμνησης, μνήμης, αλλά και θυμού για να δικαιωθεί αυτός ο αγώνας των Ποντίων».


Σχετικά θέματα