Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας συγχαίρουν τον Κουτσαντώνη που υπερασπίστηκε τους Κούρδους και καταδίκασε την τουρκική εισβολή

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας συγχαίρουν τον Κουτσαντώνη που υπερασπίστηκε τους Κούρδους και καταδίκασε την τουρκική εισβολή
Οι Πόντιοι της Αυστραλίας συγχαίρουν τον Κουτσαντώνη που υπερασπίστηκε τους Κούρδους και καταδίκασε την τουρκική εισβολή

Πριν λίγες μέρες ο ομογενής πρώην Θησαυροφύλακας της Νότιας Αυστραλίας και νυν πολιτειακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τομ Κουτσαντώνης, ζήτησε το λόγο στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο και κάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τους στρατιωτικούς του να σταματήσουν την εισβολή τους στη Συρία και να τερματίσουν αμέσως τις επιθέσεις τους κατά του κουρδικού λαού. Μάλιστα, προώθησε και ειδικό Ψήφισμα στη Βουλή.

Με αφορμή αυτή του την τοποθέτηση, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας του έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Κουτσαντώνη,

Εκ μέρους όλων των μελών μας σε όλη την Αυστραλία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την καταγγελία των πρόσφατων θλιβερών ενεργειών της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά πρέπει να επισημανθεί και να ληφθεί υπόψη. Σας συγχαίρουμε που χρησιμοποιώντας την ιδιότητά σας, αναδείξατε το ζήτημα αυτό και το φέρατε στο προσκήνιο.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας μας και γενικότερα η Ελληνική κοινότητα, συνεργάζονται στενά με την Ασσυριακή κοινότητα των προσφύγων και οι ιστορίες που ακούσαμε ήταν τρομακτικές. Είναι πολύ εγκάρδιο και ευχάριστο που ένας Έλληνας υποστήριξε τις θέσεις τους αλλά και την δική μας ιστορία.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες Αυστραλοί. Αναφερόμενος στη γενοκτονία των λαών μας καθώς και στην εισβολή στην Κύπρο, μεταφέρατε στον αυστραλιανό λαό μια συμπεριφορά που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί εάν η Τουρκία επιθυμεί ακόμα να καλεί την Αυστραλία ως φίλη.

Στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ζητώντας από την Αυστραλία να λάβει αυστηρότερη θέση στο θέμα.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοί σας να παροτρύνουν τους Ομοσπονδιακούς ομολόγους τους και να στηρίξουν μια ισχυρότερη στάση απέναντι στην εισβολή της Τουρκίας και τις πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έλαβαν χώρα μόνο λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

Σας ευχαριστούμε και πάλι κ. Κουτσαντώνη, διότι ηγηθήκατε δια του παραδείγματος. Θα μοιραστούμε την εμπνευσμένη ομιλία σας με την ευρύτερη Αυστραλιανή κοινότητα σε κάθε ευκαιρία και θα δείξουμε ότι εμείς οι Αυστραλοί φροντίζουμε τις διωγμένες μειονότητες με όλα αυτά που έχουν υποφέρει και υποστεί.