Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή των Συλλόγων Ποντίων Βάδης-Βυρτεμβέργης προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Επιστολή των Συλλόγων Ποντίων Βάδης-Βυρτεμβέργης προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Επιστολή των Συλλόγων Ποντίων Βάδης-Βυρτεμβέργης προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας απέστειλαν οι Σύλλογοι Ποντίων Βάδης - Βυρτεμβέργης, σχετικά με τη συνεχιζόμενη γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας.

Στην επιστολή τους οι σύλλογοι αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, η Τουρκία ως γνωστών έχει γίνει ένα αδίστακτο αστυνομικό κράτος, η τουρκική κυβέρνηση όπως γνωρίζετε απέρριψε πάνω από 100.000 δημόσιους υπαλλήλους και φυλάκισε χιλιάδες καθηγητές, δημοσιογράφους πολιτικούς και ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών.

Η Τουρκία έχει είδη δήλωση την πρόθεσή της (την οποία και υλοποίησε σήμερα κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά του Κουρδικού Λαού) να «επανεγκαταστήσει» εκατομμύρια πρόσφυγες από την αραβική Συρία, οι οποίοι «φιλοξενούνται» στη βορειοανατολική Συρία της Κουρδίας και ταυτοχρόνως να εκτοπίσει βίαια ένα εκατομμύριο γηγενείς Κούρδους. 

Επαναλαμβάνοντας έτσι την πάγια πολιτική της και αδιαφορώντας όπως πάντα ότι αυτή η αναγκαστική μετακίνηση προσφύγων αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση των συμβάσεων τον Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Αν καταφέρει τελικά και υλοποιήσει τον στόχο της, θα ξαναζήσουμε και πάλη μια βίαιη δημογραφική αλλαγή με φόντο την πάγια Γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας εις βάρους του Κουρδικού Λαού.

Αξιότιμε κ. Σταϊνμάγιερ

Για εμάς τους Έλληνες του Πόντου ενός λαού που υπέστη Γενοκτονία υπέστη τη βία, τον ξεριζωμό, την απώλεια των πάτριων εδαφών τη μη δυνατότητα ως Χριστιανικού λαού στην ταφή των νεκρών μας, η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο καθολικός σεβασμός και η προαγωγή τους θα συνεχίσουν να βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για μας τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν προνόμιο κανενός, αλλά αγαθό όλων των πολιτών. Μας επιτρέπουν να υπάρχουμε, να δημιουργούμε, να αναπτύσσουμε τις ανθρώπινες αρετές και αξίες.

Καλούμε την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

Ως χώρα μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, να αποτρέψει άμεσα την προσχεδιασμένη Γενοκτονία του Κουρδικού Λαού στη Συρία από τον Τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος ευθύνεται κατά το παρελθών με βαρύτατες Γενοκτονίες όπως:

Των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασυρρίων και των Κυπρίων οι οποίοι από το 1974 έως και σήμερα αγωνίζονται για την απαλλαγή της Τουρκικής κατοχής και των Τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και φυσικά αγωνίζονται και για την επανένωση της (Νήσου της Αφροδίτης) της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου μετά της 9ης Νοεμβρίου 1989, της πτώσης του «τείχους της ντροπής» στο Βερολίνο και της επανένωσης της Δημοκρατίας της Γερμανίας η Κύπρος αποτελεί εν έτη 2019 τη μόνη ευρωπαϊκή διαιρεμένη χώρα.

Σεβαστέ μας κ. Πρόεδρε

Δυστυχώς κάθε φορά που πραγματοποιείται η πράξη ενός εγκλήματος και δεν μιλάμε, συναντάμε την επόμενη εκατόμβη της ντροπής. Κάθε φορά που δίνουμε χώρο στη λήθη η αποστρέφουμε το βλέμμα από τη Θηριωδία, μας βρίσκει η επόμενη σφαγή, αν είχε αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ασυρρίων δεν θα φτάναμε στην εισβολή της Κύπρου δεν θα υπήρχε η Γενοκτονία των Γεζίντι Κούρδων δεν θα φτάναμε στο Αφρίν εχθές και σήμερα στην εισβολή της Συρίας.

Πιστεύουμε απόλυτα με την ειλικρίνεια που μας διακρίνει ότι: Η ειρήνη δεν θα κτιστεί ποτέ πάνω σε Θεμέλια λησμονιάς, η ειρήνη θα κτιστεί αν αποφύγουμε να επαναλάβουμε τα λάθη μας ως άνθρωποι, ως κοινωνίες, ως λαοί, ως κράτη. Η επίτευξη των στόχων αυτών αποτελεί τη μόνη εγγύηση.

Με εκτίμηση    

Δρ. Ιωάννης Μωυσίδης | Ελένη Σιδηροπούλου | Ιωάννης Ιντζές