Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

H Ποντιακή λύρα συνδυασμένη με τις μουσικές του κόσμου στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» (Video)

H Ποντιακή λύρα συνδυασμένη με τις μουσικές του κόσμου στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» (Video)
H Ποντιακή λύρα συνδυασμένη με τις μουσικές του κόσμου στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» (Video)

H Ποντιακή λύρα συνδυασμένη με τις μουσικές του κόσμου δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Οδηγοί σε αυτό το μελωδικό οδοιπορικό, οι αδερφοί Τσαχουρίδη Ματθαίος και Κωνσταντίνος που μας προσέφεραν μια μοναδική βραδιά. Ο Ματθαίος, με την Ποντιακή λύρα και ο Κωνσταντίνος με την εξαιρετική ερμηνεία του τόσο σε παραδοσιακά και λαϊκά ελληνικά τραγούδια όσο και σε ξένα, μας ταξίδεψαν σε Δύση και Ανατολή με εξαιρετικούς καλλιτεχνικούς συνοδοιπόρους.

Ξεχωριστή η παρουσία της Yasmin Levy (ισραηλινής καταγωγής και παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια που έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο αλλά και από το ελληνικό κοινό και ήρθε ειδικά από το Τελ Αβίβ για την εκπομπή) τιμώντας τα δύο αδέρφια. Μαζί τους και οι εκλεκτοί καλλιτέχνες: Μελίνα Κανά, Jhon Themis (παραγωγός, συνθέτης και σολίστας στη βρετανική ποπ μουσική, που έχει, εκτός των άλλων, συνεργαστεί με τον George Michael και τον Boy George), Νίκος Κουρκούλης, Μανώλης Καραντίνης (από τους κορυφαίους σολίστες στο μπουζούκι), Ηρώ Σαΐα, Χάικ Γιαζιτζιάν (δεξιοτέχνης στο ούτι και ξεχωριστός δημιουργός και ερμηνευτής), Γιώργος και Νίκος Στρατάκης (τα δύο αδέρφια από την Κρήτη που, σε κάθε τους εμφάνιση, ξεσηκώνουν το κοινό με τους ρυθμούς τους) αλλά και οι Sarina Cross (τραγουδίστρια αρμενικής καταγωγής από τον Λίβανο), Ayub Ali (τραγουδιστής κουρδικής καταγωγής), Apolas Lermi (τραγουδοποιός Ποντιακής καταγωγής).

Σε μια μουσική πανδαισία ήχων - από λαϊκά αξέχαστα και πολυαγαπημένα ακούσματα, σε ποντιακά, κρητικά αλλά και ξένα κομμάτια -, γεμάτη αυτοσχεδιασμούς και μοναδικές συμπράξεις.