Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Οι Πόντιοι καλούν τον Morrison να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την σφαγή των Κούρδων από την Τουρκία

Οι Πόντιοι καλούν τον Morrison να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την σφαγή των Κούρδων από την Τουρκία
Οι Πόντιοι καλούν τον Morrison να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την σφαγή των Κούρδων από την Τουρκία

H Ομοσπονδία των Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Αυστραλό πρωθυπουργό Scot Morrison αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία:

«Θέμα: Η Τουρκική εισβολή στη Συρία και το αποδεκατισμό του Κουρδικού πληθυσμού και των χριστιανικών μειονοτήτων.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους όλων των μελών μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία που πήρατε ζητώντας από τον Πρέσβη μας στην Τουρκία να ζητήσει την διακοπή της Τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Η Ομοσπονδία μας καθώς και τα μέλη της όπως και η Ελληνική κοινότητα συνεργάζονται στενά με την Ασσυριακή κοινότητα των προσφύγων (πολλοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Tony Abbotts “Διωκόμενες μειονότητες”).

Οι φρικαλεότητες που αντιμετώπισαν οι Ασσύριοι καθώς και οι Γιαζίδεις και τώρα οι Κούρδοι ήταν τραυματικοί και αποσταθεροποιητικοί.

Με τη διαφυγή εκατοντάδων φυλακισμένων ISIS / ISIL, ζητούμε από την Αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα ώστε να πιέσει την Τουρκία και να σταματήσει τη φρικτή εκστρατεία της στη Συρία εναντίων των Κούρδων καθώς και άλλων μειονοτικών ομάδων.

Καθώς τα μέλη της Παγκόσμιας κοινότητας εδώ και πολύ καιρό έχουν μείνει απαθείς θεατές εκείνη έχει αυξήσει την αυταρχικότητά της, καθώς και την επιθετική στάση της προς όλους τους γείτονές της.

Έχουμε πολλούς φίλους στην Τουρκική κοινότητα εδώ στην Αυστραλία. Τονίζουμε λοιπόν ότι η έκκλησή μας δεν είναι επίθεση προς τον Τουρκικό λαό, αλλά υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτικών κοινοτήτων ώστε να διάγουν μια ασφαλή και ειρηνική ζωή, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και τη χώρα καταγωγής τους.

Είναι η ώρα λοιπόν η Αυστραλιανή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη μοναδική, σταθερή και ειλικρινής της σχέση με την Τουρκία και να αναδείξει ότι η επιθετικότητα έχει και συνέπειες.

Οι πρόγονοί μας, είτε ήταν Τούρκοι, Έλληνες είτε Αυστραλοί, θυσίασαν τη ζωή τους για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Οι ενέργειες στη Συρία αποτελούν προσβολή προς ολόκληρη την ανθρωπότητα και στις αξίες που οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν στη ζωή τους.

Υπάρχει κάποια στιγμή, που οι ηγέτες με ισχυρές ηθικές πεποιθήσεις οφείλουν να πάρουν μια θέση και η ώρα για την Αυστραλία έχει έρθει. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε κάποτε: “Ένας απαθής θεατής είναι αυτός που τροφοδοτεί έναν κροκόδειλο, ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο”.

Ελπίζουμε να σταθείτε στο πλευρό των κατατρεγμένων μειονοτήτων και να χρησιμοποιήσετε την πλήρη δύναμη της θέσης που κατέχετε ως Πρωθυπουργός της χώρας μας για να προστατέψετε αυτούς τους ανθρώπους και να δείξετε στον κόσμο ότι η Αυστραλία δεν επιβραβεύει ή παραμένει αδρανής στην επιθετική συμπεριφορά από οποιαδήποτε χώρα και μάλιστα εάν η εν λόγω χώρα είναι ένας φίλος. Οι φίλοι μας είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε και ως εκ τούτου πρέπει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Πιστεύουμε, ότι εσείς προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση θα πράξει το σωστό.