Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Προκηρύσσεται υποτροφία για το αντικείμενο της Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Προκηρύσσεται υποτροφία για το αντικείμενο της Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Προκηρύσσεται υποτροφία για το αντικείμενο της Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Με αφορμή τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου «Λαϊκή παράδοση του Πόντου: από το παρελθόν στο παρόν» (Θεσσαλονίκη 29 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2019), ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης “Cardinal Bessario” προκηρύσσει μια (1) υποτροφία 2.500€ για Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master) με Διπλωματική εργασία στο αντικείμενο της Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στη μνήμη Ευστάθιου Ευσταθιάδη. Για την υποβολή δικαιολογητικών και την επιλογή ορίστηκε υπεύθυνη η Επιστημονική Επιτροπή του παραπάνω συνεδρίου, η οποία κατόπιν συνεδρίασης στις 29/11/2019 στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε τα εξής:

Α. Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι κατωτέρω:
α) Οι υποψήφιοι να είναι κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής,
β) Η υποτροφία χορηγείται μόνο για σπουδές πλήρους παρακολούθησης και
γ) Επιβλέπων/ουσα καθηγητής/τρια της Διπλωματικής εργασίας να είναι μέλος Δ.Ε.Π. με αντικείμενο που να περιλαμβάνει τον όρο «Λαογραφία».

Β. Υποβολή δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στην Επιστημονική Επιτροπή (e-mail: laikiparadosipontou@gmail.com το αργότερο έως 31/12/2020, αίτηση, με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση χορήγησης υποτροφίας, 
2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις), ή διαβατηρίου σε ισχύ,
3. Αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,
4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, ότι: α) όλα τα αναφερόμενα στην αίτηση στοιχεία είναι αληθή και β) δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές,
5. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται οι τίτλοι σπουδών, η πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις (αν υπάρχουν), η ενασχόληση/εμπειρία με θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού,
7. Περιγραφή του θέματος με το οποίο θέλει να ασχοληθεί ο/η υποψήφιος/α και των λόγων για τους οποίους έχει επιλέξει το εν λόγω θέμα (έως 500 λέξεις),
8. Βεβαίωση εγγραφής/αποδοχής από Πανεπιστήμιο για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών (Master), στην οποία θα αναγράφονται: η ημερομηνία εγγραφής και η διάρκεια σπουδών.
9. Βεβαίωση από μέλος Δ.Ε.Π. με αντικείμενο που να περιλαμβάνει τον όρο «Λαογραφία» ότι προτίθεται ή έχει ήδη αναλάβει την επίβλεψη Διπλωματικής εργασίας του εν λόγω υποψηφίου με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Γ. Αξιολόγηση υποψηφίων

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τη Γραμματέα της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ο/η κάθε υποψήφιος/α θα λάβει από 0 έως 100 μόρια. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιηθεί έως 31/1/2021 στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, του Φάρου Ποντίων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Θα ληφθούν υπόψιν τα εξής:

1. Βαθμός πτυχίου
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. Προτεινόμενο θέμα και συνάφεια με την προκήρυξη της υποτροφίας
4. Πρωτότυπη και εμπεριστατωμένη ερευνητική πρόταση
5. Σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη: οικονομικά κριτήρια, αν το θέμα σχετίζεται με τον Πόντο σήμερα, γνώση τουρκικής γλώσσας (αν η θεματολογία σχετίζεται με τον σημερινό Πόντο).

Δ. Καταβολή υποτροφίας

Η υποτροφία ύψους 2.500€ θα καταβληθεί απευθείας από το Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης “Cardinal Bessario” στον/στην υπότροφο, τμηματικά, με τελευταία δόση με την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού προγράμματος και κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης του Συλλόγου, από την Επιστημονική Επιτροπή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31/12/2020