Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Η καλύτερη απάντηση στην θρασύδειλη Τουρκία είναι ο ασταμάτητος αγώνας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας

Η καλύτερη απάντηση στην θρασύδειλη Τουρκία είναι ο ασταμάτητος αγώνας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας
Η καλύτερη απάντηση στην θρασύδειλη Τουρκία είναι ο ασταμάτητος αγώνας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας

του Θεόφιλου Κωτσίδη

Οι Τούρκοι έχουν μάθει καλά τις κινήσεις των δακτύλων τους. Κάθε φορά που βρίσκουν ευκαιρία, μας κουνάνε το δάχτυλο κάνοντάς μας υποδείξεις.

Λίγες ώρες μετά την σκληρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης η οποία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν έχει καμία αξία, το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έβγαλε νέα ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Διεθνές συνέδριο για τη Γενοκτονία που πραγματοποιείται (μέχρι και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα.

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας. 

»Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία», κλείνει η ανακοίνωση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είχε επισημάνει ότι «η Γενοκτονία στον Πόντο και στην Μικρά Ασία -ένα υποσύνολο μόνο της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- θα πρέπει να αναγνωριστεί και από άλλες χώρες, και για αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο η κυβέρνηση -όπως σας είχα δεσμευθεί στις 19 Μαΐου- κινείται μεθοδικά».

Η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει επιτέλους να διακατέχεται από ένα φοβικό σύνδρομο. Έχει το ιστορικό και ηθικό δίκαιο με το μέρος της. Η καλύτερη απάντηση στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, στη θρασύδειλη "μαγκιά" της και στους τσαμπουκάδες της σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι ο ασταμάτητος αγώνας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Δικαίωση της Μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.

Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να βάλει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη διπλωματική ατζέντα της.

Μέσα από μία εθνική στρατηγική προώθησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας διεθνώς θα ανατραπεί η επιθετική και επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.

Όταν η Ελλάδα θα θέσει το Εθνικό και Πανανθρώπινο αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε διεθνείς οργανισμούς, κοινοβούλια, κυβερνήσεις ξένων κρατών, η Τουρκία θα μπει στην θέση που της πρέπει και θα μετατραπεί σε μία χώρα που συνεχώς θα απολογείται και θα αμύνεται.