Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση του «Ποντοξενιτέα» με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Συνάντηση του «Ποντοξενιτέα» με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας
Συνάντηση του «Ποντοξενιτέα» με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Με ανοικτές αγκάλες υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του «Ποντοξενιτέα» Νέας Νότια Ουαλίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο κέντρο του Σίδνεϊ.

Η πρόεδρος κ. Μαρία Άνθονυ, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κουκλίδης και η πρώην πρόεδρος κ. Ελένη Μακρή, ανέπτυξαν στον κ. Μακάριο το ιστορικό, τη δράση καθώς και το όραμα του Διοικητικού Συμβουλίου για την μελλοντική πορεία του Ποντιακού στοιχείου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Όπως και του σεβασμιότατου, το βλέμμα του «Ποντοξενιτέα» είναι στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε η κ. Άνθονυ. «Στη συνέχιση και την ανάπτυξη της πλούσιας ποντιακής ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού με τις επόμενες γενεές. Εκ μέρους του “Ποντοξενιτέα” ευχαριστούμε τον σεβασμιότατο για την ευκαιρία να συναντηθούμε, για την ένθερμη υποδοχή και για την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του».

Η αντιπροσωπεία του «Ποντοξενιτέα» παρουσίασε στον κ. Μακάριο έναν πίνακα των ιθαγενών της Αυστραλίας, ονόματι «Οι Επτά Αδελφές», μία σημαντική ζωγραφιά της μυθολογίας, η οποία θυμίζει το μύθο των Πλειάδων των αρχαίων Ελλήνων. Οι Επτά Αδελφές έτρεχαν να ξεφύγουν από τον Τζαμπίτζινπα, εκτοξεύοντας τις εαυτές τους στον ουρανό για να γλιτώσουν από τις παρενοχλήσεις του. Έτσι μεταμορφώθηκαν σε επτά αστέρια. Ένα όμορφο σημείο επαφής του Ελληνισμού με τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αυστραλίας.