Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστής Ποντιακών φορεσιών ράβει μάσκες και τις προσφέρει στα νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστής Ποντιακών φορεσιών ράβει μάσκες και τις προσφέρει στα νοσοκομεία
Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστής Ποντιακών φορεσιών ράβει μάσκες και τις προσφέρει στα νοσοκομεία

Στο πλευρό των συμπολιτών του στέκεται στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας κατασκευαστής παραδοσιακών φορεσιών και γνωστός χοροδιδάσκαλος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος ράβει μάσκες και τις μοιράζει σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζερζελίδη που διατηρεί βιοτεχνία κατασκευής παραδοσιακών φορεσιών στην περιοχή της Σταυρούπολης. Ο κ. Ζερζελίδης  βλέποντας τις ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία στη δύσκολη μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού άρχισε να ράβει μάσκες.

«Ανταποκρίθηκα κι εγώ με τη σειρά μου λοιπόν σε μια πρόκληση. Στην πρόκληση των ημερών και στην πρόσκληση – κραυγή αγωνίας των γιατρών και ειδικά της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» για βοήθεια σε υλικά και κυρίως σε μάσκες. Έτσι κατασκευάσαμε στην επιχείρηση μου για αρχή 100 βαμβακερές πλενόμενες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες τις οποίες και προσφέρουμε δωρεάν όπου υπάρχει ανάγκη» αναφέρει ο κ. Ζερζελίδης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως σημειώνει οι μάσκες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από «υπαλλήλους καθαριότητας, αστυνομικούς και όσους παλεύουν και προσπαθούν νυχθημερόν για όλους εμάς». «Στόχος είναι να μείνουν οι αποστειρωμένες μάσκες για τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων μας»,  συμπληρώνει.

Ο ίδιος προτρέπει και τους συναδέλφους του βιοτέχνες να μιμηθούν το παράδειγμα του.

«Προκαλώ κι εγώ με τη σειρά μου άλλους βιοτέχνες και όποιον άλλον έχει αυτή τη δυνατότητα να συνεισφέρουν και αυτοί με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης», τονίζει.

Τα πρώτα «ευχαριστώ»

Ο κ. Ζερζελίδης με τη βοήθεια της συζύγου και των δύο κορών του απέστειλε τις πρώτες μάσκες στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ακολούθησαν το γενικό νοσοκομείο Καστοριάς και το ΕΚΑΒ Ιστιαίας στην Εύβοια.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την βιοτεχνία Δημήτριος Ζερζελίδης για την πολύτιμη προσφορά του που έστειλε δωρεάν προστατευτικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου». Είναι ένα από τα πρώτα μηνύματα με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που έφτασαν στη βιοτεχνία του κ. Ζερζελίδη.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικό αλλά και όλων των συναδέλφων διασωστών  από τον ΕΚΑΒ Ιστιαίας Ευβοίας στην βιοτεχνία παραδοσιακών στολών του κ. Δ. Ζερζελίδη για την χορήγηση 20 υφασμάτινων μασκών χορηγία υψίστης σημασίας για εμάς που βρισκόμαστε σε αυξημένη εγρήγορση λόγω της απειλής των ημερών», ήταν το μήνυμα που έλαβε ο κ. Ζερζελίδης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι και του ευχήθηκαν «ο Θεός να δίνει υγεία σε όλη την οικογένεια σας και ότι προσφέρετε να σας το επιστρέφει διπλά».

Πηγή: ThessToday