Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε το 26ο επεισόδιο (Video)

Το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε το 26ο επεισόδιο
Το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε το 26ο επεισόδιο

Στο 26ο επεισόδιο της σειράς ο Μίλτος συλλαμβάνεται ξανά και η Σοφία ξανασυναντιέται με την Ιφιγένεια, που θρηνεί για τον μικρό Συμεών.

Ο γιατρός Νικολαΐδης εγχειρίζει τον τραυματισμένο Ασλάν, σώζοντάς του τη ζωή, περιμένοντας ως αντάλλαγμα να βρεθεί και να σωθεί η οικογένειά του, όμως εκείνος παραμένει πολύ εχθρικός και δείχνει αχαριστία. Ο γιατρός εξοργίζεται και στη σύγκρουσή τους παρά λίγο να τον σκοτώσει. Η Σοφία και η Αρίν φτάνουν στο σπίτι Παυλίδη και μαθαίνουν από την Ευγενία ότι ο Μίλτος ζει και έχει φύγει για το Ερζερούμ. Στο μεταξύ η Ιφιγένεια πιέζει τον Μίλτο και τους γονείς του Αλή να φύγουν από την πόλη, αλλά ξαφνικά διαπιστώνουν ότι ο μικρός Συμεών έχει εξαφανιστεί. Ο μικρός έχει πάει στον τάφο του Αλή, όμως ο Μουράτ τον ακολουθεί και παρουσιάζεται μπροστά του.

Ώρες μετά ο Νεντίμ και η Μελικέ βρίσκουν σκοτωμένο το αγοράκι. Μετά από αυτό αποφασίζουν να φύγουν οριστικά από την πόλη. Η Σοφία και η Αρίν συνεχίζουν την έρευνα για τα κορίτσια τους και ο Θέμης τους δίνει κι ένα όπλο για προστασία. Στο μεταξύ, ενώ Μίλτος, Ιφιγένεια και Μελικέ ετοιμάζονται για αναχώρηση, ο Βαλής αντιλαμβάνεται τις προθέσεις τους. Απειλεί τη Μελικέ, εκείνη πιάνει ένα μαχαίρι για να του επιτεθεί, αλλά αυτός την αφοπλίζει. Τότε εμφανίζεται ο Μίλτος, οι δυο άντρες παλεύουν κι ενώ ο Μίλτος τον χτυπάει αλύπητα, ο Βαλής τραβάει όπλο και μετά βγαίνει από το σπίτι φωνάζοντας εναντίον της οικογένειας κι λέγοντας ότι είναι κρυφοχριστιανοί.

Απειλητικό πλήθος συγκεντρώνεται έξω από το σπίτι, χτυπώντας την πόρτα και ο Μίλτος το σκάει για να γλιτώσει, όμως πέφτει πάνω στον οπλισμένο Μουράτ. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι και τον συλλαμβάνουν. Τον φυλακίζουν στο κρατητήριο του κυβερνητικού κτιρίου ενώ ο Νεντίμ αποφασίζει να παρακαλέσει τον Ρώσο διοικητή να τον αφήσουν. Στο μεταξύ οι ληστές πουλάνε την Ειρήνη και την Λουσίν σε δυο άντρες και τα κορίτσια χωρίζονται. Την Ειρήνη την αγοράζει ένας ευγενικός Χότζας, τη Λουσίν ένας αγροίκος που την βιάζει. Ο Νεντίμ αποτυγχάνει να αποφυλακίσει τον Μίλτο, ο οποίος τον παρακαλεί να πάρει την Μελικέ, την Ιφιγένεια και το μωρό και να φύγουν αμέσως μακριά. Αναζητώντας τις κόρες τους, η Σοφία και η Αρίν μπαίνουν στο Ερζερούμ και βλέπουν τυχαία τον Βαλή. Η Αρίν τον αναγνωρίζει ως αυτόν που σκότωσε τους γονείς της και τραβάει το όπλο για να τον σκοτώσει, αλλά η Σοφία την εμποδίζει. Αυτός δεν το αντιλαμβάνεται αλλά οι δυο γυναίκες του κινούν την περιέργεια και ρωτάει γι’ αυτές και αν τις ξέρουν. Εκείνες ρωτώντας στην πόλη φτάνουν στο πατρικό του Αλή και η Σοφία βρίσκεται επιτέλους με την Ιφιγένεια.



Σχετικά θέματα