Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΟΠΣΑ: Ευχές για τη χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Κρικέλη

ΟΠΣΑ: Ευχές για τη χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Κρικέλη
Dr. Παναγιώτης Διαμάντης, Δημήτριος Κουκλίδης, Ελένη Μακρἠ και η Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Ποντοξενιτέας Μαρία Άνθονυ Νικολαΐδη. Με την Ποντιακή φορεσιά ο νεαρός (μέλος της νεολαίας της Ομοσπονδίας) Κωνσταντίνος Παπουλίδης καθώς και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης Παναγίας Σουμελά

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας με επιστολής της εκφράζει τις θερμότερες ευχές της για την χειροτονία στον Πανοσιολογιώτατο Χριστόφορο Κρικέλη την Κυριακή 28 Ιουνίου, σε Αρχιμανδρίτη, πρωεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

Κάθε ευχή από όπου και να προέρχεται έχει μέσα της την επιθυμία για κάτι όμορφο κάτι καλό. Προσβλέπουμε σε εσάς, τόσο προσωπικά αλλά και συλλογικά, στη δημιουργική και αλληλέγγυα σκέψη σας, στις οραματικές σας ιδέες, στον προσφιλή σας λόγο και είμαστε σίγουροι ότι η χειροτονία σας, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στον Ποντιακό χώρο τον οποίο έχετε υπηρετήσει με επιτυχία και στο παρελθόν.

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις πάντα δίπλα σας και αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί με γνώμονα την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και της Εκκλησίας.

Δηλώνουμε, ότι η Παροικία μας έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού. Τονίζουμε, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή και η Ποιμαντορία σας θα είναι επιτυχημένη, Συνετή, σεμνή και συνεπής σε όποια θέση και εάν βρεθείτε.

Ο κόπος πολύς, το βάρος μεγάλο! Για μία ακόμη φορά ΑΞΙΟΣ, κλείνει η ανακοίνωση της ΟΠΣΑ.