Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Φροντιστήριο Ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία

Φροντιστήριο Ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία
Φροντιστήριο Ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία

Η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας ανακοινώνει την σύσταση φροντιστηρίου εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου, για πρώτη φορά στην Αυστραλία.

Εδώ και μήνες η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης, αντιλαμβανόμενη τη καθοριστική σημασία της διάσωσης και διάδοσης της ποντιακής διαλέκτου στις επόμενες γενιές, έκανε τεράστια προεργασία για την προετοιμασία και σύσταση φροντιστηρίου Ποντιακής διαλέκτου και πλέον ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του.

Συνεργάστηκε στενά με την φιλόλογο και εκπαιδευτικό Γιώτα Ιωακειμίδου, την οποία και ευχαριστεί πολύ για την στήριξη του οράματος και την αποδοχή της πρόσκλησης. Η κυρία Ιωακειμίδου διδάσκει την Ποντιακή διάλεκτο στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επιχειρήσει τη ριζική αναθεώρηση του εγχειριδίου διδασκαλίας Ποντιακών της αείμνηστης Β. Αντωνιάδου-Κεσίδου και έχει παρουσιάσει μια άλλη εικόνα του τρόπου διδασκαλίας, προσφέροντάς έναν εύχρηστο οδηγό με τίτλο “Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου”.

Τα μαθήματά είναι δωρεάν, ξεκινούν διαδικτυακά με την ψηφιακή τάξη και απευθύνονται στα μέλη της Ποντιακής Κοινότητας αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Καθώς ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον όλο και περισσότεροι, μέλη και μη, από Μελβούρνη αλλά και από άλλες πολιτείες της Αυστραλίας, σύντομα η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας θα προχωρήσουν στη σύσταση των επιπλέον τμημάτων. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης ή στο email pontiancommunity@gmail.com.