Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ε.Λ.Θ. παρουσιάζει τη μηνιαία Ποντιακή εφημερίδα της που ξεκίνησε το 1960

Η Ε.Λ.Θ. παρουσιάζει τη μηνιαία Ποντιακή εφημερίδα της που ξεκίνησε το 1960
Η Ε.Λ.Θ. παρουσιάζει τη μηνιαία Ποντιακή εφημερίδα της που ξεκίνησε το 1960

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τα μέλη και τους φίλους της, με ανακοίνωση της, εγκαινιάζει έναν κύκλο τακτικών μηνιαίων «ανακοινώσεων», υπό τον τίτλο «60 χρόνια πίσω... Η ζωή της Ευξείνου Λέσχης μέσα από τις στήλες της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης».

Πιο συγκεκριμένα, από τον προσεχή Νοέμβριο, κάθε μήνα, η Λέσχη θα αποστέλλει αντίγραφο του φύλλου της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης» του αντίστοιχου μήνα του 1960 (πρώτου χρόνου έκδοσης), 1961 κ.ο.κ. Από την ανάγνωση του περιεχομένου κάθε φύλλου θα αναδεικνύονται πολλά στοιχεία από τη ζωή και τη δράση του Σωματείου, 60 ολόκληρα χρόνια πριν... 

Ενδιαφέροντα άρθρα, ανακοινώσεις, επιστολές, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, διηγήματα, ποιήματα κλπ., όπου αποτυπώνονται οι σημαντικές δράσεις της Ευξείνου Λέσχης, την εποχή εκείνη. Αναδεικνύεται, επίσης, η εθνική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της, καθώς και οι οραματισμοί των ανθρώπων της.

Η απόφαση για την έκδοση εφημερίδας ελήφθη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9/10/1959.

Τέλος η Λέσχης ευελπιστεί πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της ταξινόμησης-καταλογογράφησης όλων των βιβλίων της Βιβλιοθήκης της, καθώς και τη λειτουργία «αναγνωστηρίου» στο εντευκτήριό της.