Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Φωτεινή μορφή» η Μικάκου για τους Πόντιους Αυστραλίας - Επιστολές στήριξης από τις Ποντιακές Ομοσπονδίες

«Φωτεινή μορφή» η Μικάκου για τους Πόντιους Αυστραλίας - Επιστολές στήριξης από τις Ποντιακές Ομοσπονδίες
«Φωτεινή μορφή» η Μικάκου για τους Πόντιους Αυστραλίας - Επιστολές στήριξης από τις Ποντιακές Ομοσπονδίες

Την παραίτησή της από υπουργός και μέλος του κοινοβουλίου της Βικτώριας, υπέβαλλε η Τζένη Μικάκου και για το λόγο αυτό τόσο η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας όσο και η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, έστειλαν ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς το πρόσωπο της.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές της, στην Τζένη Μικάκου και να την ευχαριστήσει για την υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώριας.

Θέλουμε να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε αυτό που θεωρούμε ως κορυφαία στιγμή στην πολιτική ιστορία της Αυστραλίας, όταν η Τζένη Μικάκου έγινε η πρώτη Αυστραλιανή Βουλευτής που ανέφερε την Ελληνική Γενοκτονία μέσα στο Κοινοβούλιο πριν από σχεδόν 15 χρόνια.

Για μια γενιά Ελλήνων που είχαν εγκαταλείψει την ελπίδα, ότι οποιοσδήποτε πολιτικός στην Αυστραλία θα μπορούσε να δώσει προσοχή σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, η Τζένη Μικάκος αναπτέρωσε την ελπίδα και την ενέργεια της κοινότητάς μας, να αγωνιστεί για την αναγνώριση και παρείχε την ώθηση στους άλλους να ακολουθήσουν τα χνάρια της.

Τρία χρόνια αργότερα, η Ελληνική Γενοκτονία αναγνωρίστηκε από το Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, ακολουθούμενη από το Κοινοβούλιο της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας το 2013.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι υποστηρικτές αυτών των προτάσεων αναφέρθηκαν στην ομιλία της Τζένη Μικάκου, στο Κοινοβούλιο.

Έχουμε μια μεγάλη και με ποικιλία διαφορετικών απόψεων για πολλά θέματα, κοινότητά. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η κοινότητά μας στο θέμα απόδοσης ευχαριστιών στο πρόσωπο της Τζένη Μικάκου για τα χρόνια υπηρεσίας της στην κοινότητα της Βικτώριας είναι αναμφισβήτητη. Με την στάση της κατάφερε να λάμψει ένα φλέγον ζήτημα που αφορά όλους τους Έλληνες και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει έτσι τις νέες γενιές των Ελλήνων να πολεμήσουν για τη δικαιοσύνη και την αναγνώριση της Γενοκτονίας μας ενάντια σε μια ενεργή εκστρατεία άρνησής της.

Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε ότι καλύτερο στις μελλοντικές της προσπάθειες γνωρίζοντας ότι θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων ήτοι: Ποντιακή Κοινότητα, Ποντιακή Εστία, Εύξεινος Πόντος, Ποντιακή Αδελφότητα Τασμάνιας και Ποντιακή Αδελφότητα Πέρθ στέλνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης προς την κ. Τζένη Μικάκου για την απροσδόκητη παραίτησή της από την προνομιούχο θέση της Υπουργού Υγείας.

Η κ. Τζένη Μικάκου υπήρξε χαρισματική πολιτικός και με πλήρη συναίσθηση του χρέους της στο παλίμβουλο πολιτικό γίγνεσθαι, τήρησε στάση ανυποχώρητη στα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Κοινοπολιτείας της Βικτωρίας, έστω και αν χρειάστηκε τελικά να θυσιάσει και την ίδια την πολιτική της καριέρα στον βωμό της αμόλυντης συνείδησης και του καθήκοντος. Υπήρξε μια φωτεινή μορφή, μια μορφή η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από όλα τα άλλα, για την ανιδιοτελή προσφορά της στον βωμό του καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα διαδραματισθέντα λυπηρά γεγονότα, η κ. Μικάκου για να κρατήσει άσπιλη την ηθική της ακεραιότητα και άνευ προδιαγραφών παραιτήθηκε όχι μόνον από την θέση του Υπουργού Υγείας, αλλά πάραυτα και από το βουλευτικό αξίωμα.

Όλοι οι Έλληνες της παροικίας είμαστε ευγνώμονες για την τόση σημαντική και θετική προσφορά της σε όλους τους ομογενειακούς φορείς, επιδεικνύοντας την αξιοζήλευτη και συνεχή υποστήριξή της σε όλες τις Εθνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις όλων των εθνικών μειονοτήτων της πολιτείας και μάλιστα τιμώντας τις εκδηλώσεις με την ζωντανή παρουσία της στην μακρόχρονη πολιτικής της σταδιοδρομία.

Σε υπερευχαριστούμε Τζένη για τόσα καλά που μας προσέφερες και ευελπιστούμε ακόμη περισσότερα στην σταδιοδρομία που θα ακολουθήσεις.