Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αναστέλλεται το "Ποντιακό τριήμερο", που πραγματοποιεί η Αργώ στην Καλλιθέα

Αναστέλλεται το "Ποντιακό τριήμερο", που πραγματοποιεί η Αργώ στην Καλλιθέα
Αναστέλλεται το "Ποντιακό τριήμερο", που πραγματοποιεί η Αργώ στην Καλλιθέα

Αναστέλλεται το φετινό 35ο Ποντιακό τριήμερο, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ" στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, η τελευταία κυβερνητική ανακοίνωση για την παύση λειτουργίας από την Πέμπτη 24-09-2020 (και) των υπαίθριων θεάτρων, εγείρει απαγορεύσεις για την παρουσίαση του Θεατρικού έργου-κωμωδίας ”Με το ζορ διατρός”, που προγραμματίσαμε στα πλαίσια του Ποντιακού Θεάτρου για τις 25 Σεπτεμβρίου με την Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης (στον δημοτικό χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων, όπισθεν Ηρώου Ελλήνων του Πόντου κεντρικού πάρκου Καλλιθέας).

Οι εκδηλώσεις των δύο επόμενων ημερών 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιάζονταν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών Πόντου, ευρωπαϊκών χορών, αθλητικές επιδείξεις ατομικών αγωνισμάτων κοκ., επίσης, αναστέλλονται.

Για πρώτη φορά στα 35 χρόνια του θεσμού λαμβάνει χώρα η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Τα πιο πάνω επιβάλλονται υποχρεωτικά λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης έναντι κορωνοιού covid-19 στην Αττική.

Όπως έχουμε επισημάνει ήδη, οι απαγορεύσεις αυτές στρέφονται κατά κανόνα σε βάρος των καθιερωμένων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από ελληνικές οργανωτικές/πολιτιστικές δομές, σε αντίθεση με τις απαράδεκτες ανοχές που επιδεικνύουν κυβερνήσεις-αντιπολιτευτικά κόμματα στις ανέλεγκτες, ομαδικές εκφάνσεις των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και εποίκων στον ελλαδικό χώρο.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους συλλόγους, στελέχη χορευτικών συγκροτημάτων, παραδοσιακούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες, καλλιτέχνες, στα προεδρεία των συλλόγων, αθλητικά σωματεία, σε όλους τους μετέχοντες, τους οποίους δεν δύναται δυστυχώς να παρουσιάσουμε εφέτος για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Η πραγματοποίηση του φετινού 35ου Ποντιακού Τριήμερου δεν ακυρώνεται, αλλά αναστέλλεται έως την διεξαγωγή του υπό κανονικές συνθήκες, κλείνει η ανακοίνωση του συλλόγου.