Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της πραγματοποιεί η Π.Ο.Π.Σ.

Την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της πραγματοποιεί η Π.Ο.Π.Σ.
Την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της πραγματοποιεί η Π.Ο.Π.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, καλεί τα σωματεία - μέλη της εκλογοαπολογιστική τακτική γενική συνέλευση της, την Κυριακή 1 Nοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Μητροπόλεως 15, Θεσσαλονίκη με τα παρακάτω θέματα:
- Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης - Έναρξη.
- Έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ. Π.Ο.Π.Σ. για την περίοδο 6.11.2016 έως 1/11/2020, ερωτήσεις–τοποθετήσεις επί των πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΠΟΠΣ, ψηφοφορία για την έγκριση του διοικητικού απολογισμού.
- Οικονομικός Απολογισμός Π.Ο.Π.Σ. διαχειριστικής περιόδου 1/1/2019 ως 31/12/2019, έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής της Π.Ο.Π.Σ. για την Οικονομική Διαχείριση περιόδου 1/1/2019 ως  31/12/2019, ερωτήσεις - τοποθετήσεις επί του οικονομικού απολογισμού της Π.Ο.Π.Σ., ψηφοφορία για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού.
- Προγραμματισμός έργου για το διάστημα των επόμενων δώδεκα (12) μηνών. 
- Παρουσίαση του ενιαίου ψηφοδελτίου για τα νέα όργανα διοίκησης.
- Ορισμός εφορευτικής επιτροπής, βάσει των σχετικών διατάξεων του καταστατικού της Π.Ο.Π.Σ., προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης της Π.Ο.Π.Σ. 

Κάθε σωματείο - μέλος της Π.Ο.Π.Σ. συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική τακτική γενική συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου 2020, εκπροσωπούμενο με αριθμό αντιπροσώπων του, σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφοι 6, 7, 8, 9 και 10 του καταστατικού.

Κάθε σωματείο - μέλος της Π.Ο.Π.Σ., είναι απαραίτητο να υποβάλλει μέχρι 24.10.2020, στην γραμματεία της ομοσπονδίας, έγγραφο του Δ.Σ. του, με το οποίο θα ενημερώνει την Π.Ο.Π.Σ., για τους αντιπροσώπους που επέλεξε (τακτικούς και αναπληρωματικούς), το οποίο να συνοδεύεται:
- Από αντίγραφο ή απόσπασμα της τελευταίας Γ.Σ. του Συλλόγου για εκλογή Δ.Σ. από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός των μελών του που συμμετέχουν στη Γ.Σ. 
- Πρακτικό εκλογής-ορισμού των αντιπροσώπων από τη Γ.Σ. ή το Δ.Σ. του σωματείου. Στο έγγραφο πρέπει να προσδιορίζεται και ο χρόνος της θητείας τους (άρθρο 6, παρ. 6 και 9).

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων - μελών που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., την ελεγκτική επιτροπή και το πειθαρχικό συμβούλιο, θα πρέπει να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή να στείλουν με φαξ σχετική αίτηση στην Γραμματεία της Ομοσπονδίας μέχρι και τις 24.10.2020.

Οι αντιπρόσωποι οφείλουν να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο ισότιμο νομιμοποιητικό έγγραφο (διαβατήριο – άδεια οδήγησης). Υπενθυμίζεται ότι η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. θα πραγματοποηθεί παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.