Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Όταν ο Πόντιος Ολυμπιονίκης "έδιωξε με τις κλωτσιές" τους Χρυσαυγίτες από συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Video)

Όταν ο Πόντιος Ολυμπιονίκης "έδιωξε με τις κλωτσιές" τους Χρυσαυγίτες από συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Όταν ο Πόντιος Ολυμπιονίκης "έδιωξε με τις κλωτσιές" τους Χρυσαυγίτες από συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Δικαιοσύνη με μία ιστορική απόφαση απεφάνθη: η Χρυσή Αυγή, το πρώην πολιτικό κόμμα στη χώρα μας, είναι εγκληματική οργάνωση.

Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη σημερινή απόφαση. Όμως αξίζει να θυμηθούμε τα αίσχη και τις αθλιότητες που έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής στο Παμποντιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2015 στο Σύνταγμα, ως διαμαρτυρία στις δηλώσεις του τότε Υπ. Παιδείας, Ν. Φίλη για τη μη αποδοχή του όρου «Γενοκτονίας» στο ζήτημα των Ποντίων. Μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν τότε στον Γ. Κουμουτσάκο με αποτέλεσμα εκτεταμμένα επεισόδια.

Λίγες μέρες μετά, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, μία ακόμα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ποντιακός χώρος ζήτησε με ανακοίνωση του να μην παρευρεθούν ξανά μέλη της Χ.Α. σε συγκεντρώσεις.

«Μετά τα επεισόδια της Αθήνας, το σύνολο των Ποντίων, ζήτησε να μην έρθουν στη διαδήλωση, μέλη της Χρυσής Αυγής» δήλωσε τότε ο πρώην Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης που είχε έρθει στα χέρια, με βουλευτή της Χ.Α.


«Δεν ήξερα ότι είναι βουλευτής. Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ο ένας κλώτσαγε από τη μία, ο ένας χτυπούσε από την άλλη. Φοβήθηκα μήπως αυτή η ένταση επεκταθεί μέσα στο πλήθος και για αυτό στάθηκα μπροστά του και του είπα να φύγει, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι. Νόμιζα ότι είναι ένας από τους ταραξίες. Εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση, δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τον έναν από τον άλλο».

Ο Γιώργος Ποζίδης, που στο παρελθόν υπήρξε Ολυμπιονίκης στην Πάλη – Άρση Βαρών, ήταν ο άνθρωπος που είχε εμπλοκή σε επεισόδιο με τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Χατζησάββα.