Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο e-Pontos για την πυρκαγιά και την καταστροφή

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο e-Pontos για την πυρκαγιά και την καταστροφή
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο e-Pontos για την πυρκαγιά και την καταστροφή 

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στο e-Pontos για την πυρκαγιά το βράδυ της Ανάστασης: «Σημαντική η παρέμβασή της Πυροσβεστικής, για τον περιορισμό της καταστροφής»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Εκτεταμένες ζημιές υπέστη η Ένωση Ποντίων Σουρμένων το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (1/5/21), ύστερα από φωτιά που ξέσπασε εντός του κτιρίου του συλλόγου. Σύμφωνα με πηγές, από την πυρκαγιά προκλήθηκε καταστροφή αρχειακού υλικού και παραδοσιακών στολών.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για εμπρησμό κατηγορώντας τον αντεξουσιαστικό χώρο, καθότι η πλατεία του Ελληνικού, όπου, προ κορωνοϊού, γινόταν το μεγάλο πανηγύρι την Κυριακή του Θωμά στα Σούρμενα, είχε υποστεί στο παρελθόν (Απρίλιος 2019) βανδαλισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποντιακού συλλόγου, Γιώργο Σαραφίδη, ο οποίος μίλησε στο e-Pontos.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε την ώρα του... Χριστός Ανέστη. «Έπεφταν βεγγαλικά και ξαφνικά πήρε φωτιά εσωτερικός χώρος του συλλόγου. Εμείς ειδοποιηθήκαμε και κληθήκαμε στην έδρα της Ένωσης. Εκείνη την ώρα στην πλατεία δεν υπήρχε κόσμος. Μόνο οι πυροσβέστες που έσβηναν τη φωτιά», αναφέρει αρχικά και προσθέτει:

«Θεωρώ, ότι ήταν σημαντική η παρέμβασή της Πυροσβεστικής, για τον περιορισμό της καταστροφής. Το κτίριο έχει υποστεί ζημιά, όχι τόσο εξαιτίας της φωτιάς όσο της θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε».

Η Πυροσβεστική έφυγε από το χώρο στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα και το πρωί που η ατμόσφαιρα ήταν λιγότερο αποπνικτική έγινε αυτοψία από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Το ακριβές μέγεθος της καταστροφής δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών. «Αναμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής», καταλήγει ο Γιώργος Σαραφίδης μιλώντας στο e-Pontos.gr.