Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Εγκαίνια τζαμιού στον Πόντο από Ερντογάν

Εγκαίνια τζαμιού στον Πόντο από Ερντογάν
Εγκαίνια τζαμιού στον Πόντο από Ερντογάν

Από πέρυσι τον Ιούλιο που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να εγκαινιάζει δεκάδες τεμένη ανά τη χώρα.

Σήμερα αναφέρθηκε και πάλι στην Αγία Σοφία, αλλά και στο τζαμί στο Ταξίμ, τα οποία αποτελούν τη «σφραγίδα του πολιτισμού της σύγχρονης Τουρκίας», όπως σημείωσε.

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία είναι σημαντικό και ουσιαστικό. Το τζαμί μας, το οποίο χτίσαμε στην Τσάμλιτζα θα κάνει το έθνος μας να αισθάνεται υπερήφανο για πολλές γενεές και θα αποτελεί τη σφραγίδα της εποχής μας. Το τζαμί στο Ulus αποτελεί επίσης μνημείο. Το Τζαμί του Ταξίμ θα αποτελεί τη σφραγίδα του πολιτισμού μας στην πόλη αυτή», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, καταφέρθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης για τη μη στήριξή της στα μεγάλα έργα (και τζαμιά) που υλοποιεί η κυβέρνηση.

«Βλέπουμε ότι ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν με επιχειρήσεις εναντίον της χώρας μας να μας επιτεθούν μέσω των τζαμιών μας και μέσω της πίστης του έθνους μας», ανέφερε.

Και μια σημείωση με… οθωμανική συμβολική αξία. Στα τζαμιά που εγκαινιάζει ο Ερντογάν, πριν από την τελετή ειδικές ομάδες καθαρισμού ραίνουν το εσωτερικό και τον προαύλιο χώρο με ροδόνερο για να ευωδιάζει, μία οθωμανική παράδοση.

Πηγή: Έθνος