Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ο διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος για τον Ν. Καπετανίδη έφερε αποτέλεσμα

Ο διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος για τον Ν. Καπετανίδη έφερε αποτέλεσμα
Ο διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος για τον Ν. Καπετανίδη έφερε αποτέλεσμα

Με την συγκλονιστική παρέμβαση του ομογενούς ευπατρίδη από το Βιτιάζεβο της Νότιας Ρωσίας Βαλέριου Ασλανίδη σφραγίστηκε η ολοκλήρωση του διαδικτυακού μαραθωνίου του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ "Ο Ξενητέας" την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021.

Πλαισιωμένος με την Ποντιακή σημαία και την παρουσία των φίλων του πλαισιωμένος και από τον Έλληνα δημοσιογράφο της Ρωσίας Νίκο Σιδηρόπουλο, ο Βαλέριος Ασλανίδης συγκίνησε τους πάντες με τα άψογα Ποντιακά του και την απαράμιλλη πατριωτική του ευαισθησία αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Νίκου Καπετανίδη έναν αιώνιο Εθνομάρτυρα του Ελληνισμού για την μνήμη του οποίου αξίζει κάθε θυσία.

Με την ανακοίνωση ενός τεράστιου ποσού για την εποχή ο Βαλέριος Ασλανίδης οριστικά κλείδωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο στο νέο πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Στον μαραθώνιο έλαβαν μέρος δεκάδες σύλλογοι και ιδιώτες απλοί άνθρωποι από όλον τον κόσμο.

Επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες όπως ο ιστορικός Κ. Φωτιάδης, ο Ν. Ασλανίδης, ο συγγραφέας Κώστας Καπετανίδης, ο Τάκης Βαμβακίδης, ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης, ο Θράσος Ευτυχίδης, ο κ. Σίμος Παρασχιάκος εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό της Γενικής Προξένου κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπων φορέων από όλον τον κόσμο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ "Ο Ξενητέας" ευχαριστεί με τη σειρά του ειδικά δε τον Γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη.

Η επιτυχία του πολύωρου μαραθώνιου απέδειξε ότι μπορούν συνολικά οι δυνάμεις του Ποντιακού Ελληνισμού να λαμβάνουν πρωτοβουλίες με μετρήσιμα αποτελέσματα και να είναι απόλυτα παραγωγικά σε πλαίσιο και συνθήκες άμιλλας ευγενούς πατριωτικής ενσυναίσθησης ταπεινότητας και αλληλεγγύης.