Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Βανδάλισαν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη

Βανδάλισαν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη
Βανδάλισαν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν πριν λίγες μέρες στον πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης", καταδικάζει απερίφραστα την βεβήλωση του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στο νέο πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ανήμερα της επετείου των 100 ετών από την εκτέλεση του Νίκου Καπετανίδη στην Αμάσεια από τα Τουρκικά Δικαστήρια του Κεμάλ.

Στην ανακοίνωση του τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά θα επιδιώξει την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών με παρέμβαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, ακριβώς 100 χρόνια από τη μέρα που ο δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης, ο εκδότης της εφημερίδας "Εποχή", άφηνε την τελευταία του πνοή στα χέρια του τουρκικού εθνικισμού, η ποντιακή κοινότητα και όχι μόνο, απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στο σύμβολο ηρωισμού και αυταπάρνησης, που στις 21 Σεπτεμβρίου 1921, στα 32 του χρόνια απαγχονίστηκε στα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας.