Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ι. Παπαφλωράτος: Το Ποντιακό είναι ο Νο2 κίνδυνος για την Τουρκία (ηχητικό)

Ι. Παπαφλωράτος: Το Ποντιακό είναι ο Νο2 κίνδυνος για την Τουρκία
Ι. Παπαφλωράτος: Το Ποντιακό είναι ο Νο2 κίνδυνος για την Τουρκία

Το βιβλίο «Ο Ελληνισμός του Πόντου» του καθηγητή στρατιωτικών σχολών, Νομικού – Διεθνολόγου, Δρ Ιστορίας Ιωάννη Παπαφλωράτου, θα παρουσιάσουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα), οι εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης, και ο επίτιμος πρόεδρος του Παμποντιακού Συλλόγου «Η Αργώ», πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και πρώην Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Χρήστος Σοφιανίδης.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Κρεμμύδα.

Ο συγγραφέας Ιωάννης Παπαφλωράτος μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Πετούση και τον μουσικό παραγωγό Ντίνο Υφαντή, για το νέο του βιβλίο, το οποίο αναλύει την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού ανά τους αιώνες, τονίζοντας ότι «Οι Έλληνες του Πόντου ποτέ δεν ξέχασαν τις ρίζες τους».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021 οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην επικράτεια του σε αρκετούς Έλληνες πολίτες ποντιακής καταγωγής, ο κ. Παπαφλωράτος ανέφερε ότι, «Από τα πρακτικά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που έχουν διαρρεύσει, το ποντιακό είναι ο Νο 2 κίνδυνος για την ασφάλεια και την συνοχή της γειτονικής χώρας!».


Θ. Ασβεστόπουλος