Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πυρ ομαδόν κατά του Σάββα Αναστασιάδη από τον Απόδημο Ποντιακό Ελληνισμό

Πυρ ομαδόν κατά του Σάββα Αναστασιάδη από τον Απόδημο Ποντιακό Ελληνισμό
Πυρ ομαδόν κατά του Σάββα Αναστασιάδη από τον Απόδημο Ποντιακό Ελληνισμό

Μετά τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας στην Βουλή των Ελλήνων για αποκλεισμό της από την πρόσφατη συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων με προεδρεύοντα τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, έρχεται η σειρά της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ - Καναδά να εκφράσει την ενόχληση της ως ένας από τους πραγματικούς εκπρόσωπους του Απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ - Καναδά στην επιστολή της αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Εξ ονόματος της Ελληνικής Διασποράς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε και όχι να επαινέσουμε τις προσπάθειες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μας είναι αδιανόητο ότι μια συνεδριάση τέτοιας σημασίας πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των πραγματικών εκπροσώπων της «Ομογένειας». Αντ’ αυτού, οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν πρόεδροι και πρώην πρόεδροι μιας αποδεκατισμένης συνομοσπονδίας, η οποία αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί, και η οποία έχει καταφύγει στην τακτική του σχηματισμού ψευδο-ομοσπονδιών, σε περιοχές όπου ήδη υπάρχουν δευτεροβάθμια όργανα, προκειμένου να επικυρώσει τον τίτλο της ως «Συνομοσπονδία».

Αν πραγματικά θέλατε να ακουστούν οι εκπρόσωποι της Διασποράς, τότε γιατί δεν κλήθηκαν οι πραγματικοί εκπρόσωποι; Μήπως έγινε σκόπιμα; Υπήρχε κάποιος φόβος ότι αλήθειες θα ακουστούν και θα χαλάσουν τα σχέδια όσων επιθυμούν να θεωρηθούν ως οι ηγέτες του Ποντιακού Ελληνισμού;

Κύριε Αναστασιάδη,

Αν και οι εναρκτήριες παρατηρήσεις σας φάνηκαν από καρδιάς και έδειξαν πραγματική ανησυχία για την Oμογένεια, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη διαδικασία που επιλέξατε να ακολουθήσετε. Αν οι ομιλήσαντες σ’ αυτή τη συνεδρίαση σας υποδείχθησαν από τρίτους, τότε παραπλανηθήκατε!

Εάν από την άλλη, οι ομιλήσαντες επιλέχθησαν από εσάς, τότε πιστεύουμε ότι τα προσόντα σας για μια τόσο σημαντική θέση θα πρέπει να ελεχθούν. Έχετε αναμφίβολα τους πόρους και την ικανότητα να μάθετε ποιοι είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι της Ομογένειας και πώς να τους προσεγγίσετε.

Ως μέλη και εκπρόσωποι της Ποντιακής Διασποράς, θεωρούμε την συνεδρίαση προσβλητική και γενικότερα προσβολή των προσπαθειών όσων αγαπάμε τη μητέρα πατρίδα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Αγωνιστήκαμε ακούραστα και με πάθος, για να διατηρήσουμε αυτό που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάποιοι ψευτο- ηγέτες να αποφασίζουν για λογαριασμό μας και για το μέλλον μας. Σας προτρέπουμε να είστε πιο προσεκτικός στο μέλλον, όταν λαμβάνεται τέτοιες αποφάσεις. Όταν συζητείται το μέλλον μας, απαιτούμε να είμαστε παρόντες.

Σχετικά θέματα