Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Δ. Σιδηρόπουλος στον Antenna Star: «Στόχος η διαφύλαξη των Μνημείων του Ποντιακού Ελληνισμού»

Δ. Σιδηρόπουλος στον Antenna Star: «Στόχος η διαφύλαξη των Μνημείων του Ποντιακού Ελληνισμού»
Δ. Σιδηρόπουλος στον Antenna Star: «Στόχος η διαφύλαξη των Μνημείων του Ποντιακού Ελληνισμού»

Για την ιστορία και τους στόχους του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς», καθώς και για τις εκδηλώσεις τις οποίες ο Σύλλογος διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών (9η Δεκεμβρίου), μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμος Σιδηρόπουλος στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ότι ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» δημιουργήθηκε το 1978 «με κύριο στόχο την διαφύλαξη των Ιστορικών Λαογραφικών και Γλωσσικών Μνημείων του Ποντιακού Ελληνισμού», τονίζοντας ότι σημερινή προτεραιότητα του Συλλόγου είναι «να βάλει ένα λιθαράκι στην αναγνώριση της Γενοκτονιών των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής».

Ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις προγραμματισμένες Εκδηλώσεις τις οποίες ο Σύλλογος διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών (9η Δεκεμβρίου) και με τη συμπαράσταση του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση με ομιλητή τον Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου κ. Μαλκίδη Θεοφάνη με θέμα: «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Aξιοπρέπειας των Θυμάτων Εγκλημάτων Γενοκτονίας – Δικαιοσύνη και Αναγνώριση». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι ορχήστρες των Συλλόγων παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Δάσκαλος Ποντιακής Λύρας του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» κ. Αλέξης Στεφανίδης, μίλησε για την ανάγκη διατήρησης της Ελληνικής παράδοσης μέσα από τους Πολιτιστικούς και Λαογραφικούς Συλλόγους, μιας και «ο κάθε Σύλλογος αποτελεί μια ψηφίδα Πολιτισμού για το Ψηφιδωτό της Ελλάδας».

Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων επίσης συμπεριλαμβάνει Μνημόσυνο για τα θύματα των Γενοκτονιών στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κων/νου, το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021.

Οι Εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την Προβολή του ντοκιμαντέρ «LETHAL NASIONALISM», σε πρώτη Πανελλήνια προβολή, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:30 το απόγευμα στον Δημοτικό Κινηματόγραφο «Άνεσις».

Ακούστε ολόκληρη τη Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς», κ. Δήμου Σιδηρόπουλου στον Antenna Star 103.5:

 

Πηγή: AgrinioTimes