Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά"
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά"

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επιτροπές και οι εθελοντές της Παναγίας Σουμελά με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκαν τον θάνατο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και εφόρου Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά Παντελεήμονος Ανθρακοπούλου.

Ο ακέραιος χαρακτήρας του, η επιθυμία του να προσφέρει, το πραγματικό -επί 45 έτη- ενδιαφέρον του για την Παναγία Σουμελά, η αστείρευτη καλή του διάθεση και η ανεξάντλητη ενεργητικότητα του ήταν λίγα από τα πολλά του θετικά γνωρίσματα, που σφράγισαν την πορεία του.

Θα λείψει ο φλογερός Πόντιος, ο επιστήθιος φίλος και ο δραστήριος συνοδοιπόρος, μεγάλο το κενό που αφήνει.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη του Σωματείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την πολυαγαπημένη σύζυγό του Μίμα και τα λατρεμένα παιδιά του, Μαρτσέλα-Τζουλιάνα και Δημήτρη.

H εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί την Κυριακή 16/01/2022, στις 12:00, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», συνήλθαν εκτάκτως σε συνεδρίαση δια περιφοράς σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αειμνήστου Παντελεήμονος Ανθρακόπουλου, επί 45 έτη Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου και Εφόρου της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά», με μεγάλη και ιδιαίτερη προσφορά στο Σωματείο και στο Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά», και αποφάσισαν:
1. Να συνοδεύσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», την εκφορά της σωρού του.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στην σωρό του εκλιπόντος.
3. Να ψαλεί τρισάγιο στην Ιερά Μονή «Παναγία Σουμελά».
4. Να παραχωρηθεί χώρος για τον ενταφιασμό του στο κοιμητήριο του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».
5. Να δοθεί το ποσό των 3.000 Ευρώ ως υποτροφία εις μνήμην του