Τσιριχτά, οι Ποντιακοί τυρολουκουμάδες της κυρά Λένης |
του Σταύρου Τσαλαμπούνη
Με το Ποντιακό στοιχείο έχω μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης, με τη δε αντίστοιχη κουζίνα η σχέση μου είναι ...ερωτική! Βασικός λόγος είναι πως και η γυναίκα μου είναι Πόντια, αλλά και εξαίρετη μαγείρισσα. Εδώ όμως θα σας δείξω μία συνταγή της πεθεράς μου, της 84χρονης κυρά Ελένης. Όποτε τη μαγειρεύει, δέχεται τα μπράβο και τους επαίνους όλων. Τα «τσιριχτά» γίνονται ανάρπαστα και είναι ένα υπέροχο έδεσμα.
Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. τσαγιού γάλα
200 γρ. τυρί φέτα
3 αυγά
½ κ.γ. αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κάνουμε χυλό αναμιγνύοντας τα παραπάνω υλικά. Σε καυτό λάδι τα τηγανίζουμε ρίχνοντας με το κουτάλι. Σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη και κανέλα επάνω.
Πηγή: Έμβολος