Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Αμύνταιο: Εκδηλώσεις στον Φιλώτα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Αμύνταιο: Εκδηλώσεις στον Φιλώτα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Αμύνταιο: Εκδηλώσεις στον Φιλώτα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Οι Σύλλογοι Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, Στέγης Ποντίων Αμυνταίου, Ποντιακού Συλλόγου Λεβαίας και Μικρασιατικού Συλλόγου Φαραγγίου, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 21 Μαΐου και την Κυριακή 22 Μαΐου, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 7:00 μ.μ.
Προετοιμασία των κολλύβων του Μνημόσυνου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, όπου και θα προσφερθεί καφές με εδέσματα εις μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας. Παρουσίαση – ομιλία για την περίοδο 1916-1923, εισηγητής Μυλωνάς Γεώργιος, MSc Ιστορίας, Έρευνας και Διδακτικής.

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Μνημόσυνου για τα θύματα της γενοκτονίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, παρουσία των Δημοτικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών, Συλλόγων κλπ
Ώρα 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού (πλησίον Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα). Κατάθεση στεφάνων από Αρχές-Υπηρεσίες-Συλλόγους. Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας. Εθνικός Ύμνος – Πέρας εκδηλώσεων Γενικός Σημαιοστολισμός καταστημάτων και οικιών την 20η Μαΐου 2022. Φωταγώγηση καταστημάτων και λοιπών χώρων το βράδυ της 19ης Μαΐου 2019.