Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ποντιακοί Σύλλογοι Λάρισας: Ενώνονται για τη "Φλόγα της Μνήμης"

Ποντιακοί Σύλλογοι Λάρισας: Ενώνονται για τη "Φλόγα της Μνήμης"
Ποντιακοί Σύλλογοι Λάρισας: Ενώνονται για τη "Φλόγα της Μνήμης"

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με απόφασή της ίδρυσε δίκτυο με τίτλο «Δίκτυο πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής». Σκοπός του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του Ελληνισμού προς αυτό τον σκοπό, η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων, η  αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με τις άλλες κοινότητες, η συντονισμένη προσπάθεια πρόσβασης σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της γενοκτονίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων μετέχει ενεργά στο δίκτυο αυτό, με δεδομένο ότι στην πόλη μας έχουμε ισχυρή κοινότητα απογόνων Ποντίων και Μικρασιατών.

Η πρώτη πρωτοβουλία του δικτύου σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, είναι να προτείνει στις πόλεις-μέλη την διοργάνωση εκδήλωσης «Η Φλόγα της Μνήμης» εν όψει της επετείου για την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει λιτή εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης», με την συνδρομή τοπικών φορέων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30, στην Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

20:30 Συγκέντρωση στην πλατεία των Αλησμόνητων Πατρίδων. Άφιξη της πομπής με τη Φλόγα.
20:40 Αφή της Φλόγας στο μνημείο από το Δήμαρχο Λαρισαίων
20:45 Σύντομη ομιλία του Δημάρχου Λαρισαίων
20:55 Ποντιακή λύρα
21:00 Πέρας τελετής.

Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το ΡΟΔΑΦΝΟΝ», Η Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ», Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας Αλησμόνητες Πατρίδες.