Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Oι μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από τα μάτια μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Oι μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από τα μάτια μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας
Oι μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από τα μάτια μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Ποιήματα» στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΔΕ Σερρών με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 136 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια (Αυστραλία). Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν περίπου 7.000 με 1100 μαθητικές δημιουργίες με την καθοδήγηση και εποπτεία 350 εκπαιδευτικών.

Από το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας βραβεύτηκαν δύο (2) από τους πέντε (5) συμμετέχοντες μαθητές. Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας Μαρίνα Πυθαρούλη και η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας έγραψαν για τις ανάγκες του παραπάνω διαγωνισμού έμμετρο κείμενο (μαντινάδα) με κύριο θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Τα κείμενα των μαθητριών ενθουσίασαν την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού και αξιολογώντας το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα παιδιά μέσα από τα κείμενά τους και την πρωτοτυπία των κειμένων τους απένειμε σε αυτές το τρίτο βραβείο για την κατηγορία ποίημα.

Την εποπτεία και καθοδήγηση για τις μαθητικές δημιουργίες καθώς και τη φροντίδα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο καθηγητής Θεολόγος κ. Δημήτριος Χοϊλούς, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την προετοιμασία με τους μαθητές ώστε και οι ίδιοι να γνωρίσουν καλύτερα αυτή την όψη του ελληνισμού και τελικά να καταφέρουν να την αποτυπώσουν με λέξεις και ομοιοκαταληξίες στο χαρτί.

Πηγή: Radio Lasithi