Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έκλεισε η πόλη για το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Έκλεισε η πόλη για το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Έκλεισε η πόλη για το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Στην Κοζάνη, θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε), μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η Ομοσπονδία και την αποδοχή της, από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη.

Σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Κοζάνη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του Προέδρου της Π.Ο.Ε. με την συμμετοχή και μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας, του Προέδρου του ΣΠΟΣ Δυτ. Μακεδονίας - Ηπείρου, Ευστάθιου Αμαραντίδη, μελών του ΣΠΟΣ και εκπροσώπων Ποντιακών Συλλόγων της περιφέρειας, συζητήθηκε η οργάνωση του πανελλαδικού φεστιβάλ και αποφασίσθηκε η ακριβής ημερομηνία να ορισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όσο και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. χαρακτήρισαν «πολύ σημαντικό γεγονός» την διοργάνωση του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Κοζάνη, προσθέτοντας ότι «είναι απαρχή και για μία σειρά άλλων κοινών δράσεων, σε θέματα γλώσσας, Ποντιακής γαστρονομίας και γενικότερων ζητημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού».

Πηγή: ΕΡΤ