Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Τον Δήμαρχο της πόλης επισκέφθηκε ο Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης"

Θεσσαλονίκη: Τον Δήμαρχο της πόλης επισκέφθηκε ο Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης"
Θεσσαλονίκη: Τον Δήμαρχο της πόλης επισκέφθηκε ο Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης"

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Ζέρβα συνάντησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης στην έδρα του Δήμου με αντικείμενο θέματα ενδιαφέροντος σχετικά με τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη και την διαχείριση της Ιστορικής Μνήμης της Εθνικής του διαθήκης μετά την εκτέλεση του στα Κεμαλικά δικαστήρια της Αμασείας τον Σεπτέμβριο του 1921.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης Γιώργος Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τα μέλη Κώστα Παρχαρίδη και Ευδοξία Καλπατσινίδου ενημέρωσε επισταμένως τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης για το σύνολο των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του με έμφαση στην δημιουργία του περικαλλούς μνημείου στο μητροπολιτικό πάρκο της Θεσσαλονίκης στον Παύλο Μελά,την στήριξη της ΠΟΕΣΥ για την αναγνώριση της 21ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης Νίκος Καπετανίδης, την δημιουργία μουσικών και καλλιτεχνικών έργων αφορώντα την ζωή και τον θάνατο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Την ενημέρωση των πολιτών, κομμάτων, ΜΜΕ, Ομογένειας, για την προσωπικότητα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη με ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, δημόσιες παρεμβάσεις, πολιτικά μνημόσυνα, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης να θέσει υπό την αιγίδα του μέρος των εκδηλώσεων με τίτλο "Καπετανίδεια" σε χώρους του Δημοτικού Μεγάρου και να συνεργαστεί στενά για την ευόδωση τιμητικού διημέρου 20-21 Σεπτεμβρίου 2022.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων του διημέρου θα δοθούν στην δημοσιότητα σε νεότερο χρόνο.

Τέλος τα μέλη του συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης δώρισαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το νέο βιβλίο για τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη έργο του συγγραφέα Κώστα Καπετανίδη με ιδιόχειρη αφιέρωση του, το οποίο αποδέχτηκε με χαρά και τιμή.

Σταθερός στόχος των δύο πλευρών όπως ομόθυμα εκφράστηκε είναι η ακριβής και σωστή επιστημονικά διαχείριση της Εθνικής Μνήμης στην πρωτεύουσα των προσφύγων Θεσσαλονίκη με απόλυτο σεβασμό στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας και των απογόνων τους που ζουν κατά κύριο λόγο στην Μακεδονία.

Για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης στηρίζει την δωρεά του επίτιμου προέδρου του Κώστα Φωτιάδη με σκοπό την ίδρυση του μουσείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και του Κέντρου Τεκμηρίωσης.